Update invulling kader jeugd seizoen 2021/2022 (deel 3)

In eerdere berichten werd al een aanzienlijk deel van de invulling van het technisch kader van onze jeugdteams voor het seizoen 2021/2022 bekendgemaakt. De technische commissie heeft ook de afgelopen weken niet stilgezeten en wil jullie graag bijpraten. Het gaat ditmaal om trainers voor de teams JO17-2, JO13-2, JO11-2, JO10-1 en 2 en de hoofdcoach circuittraining JO8 t/m JO10.

De Zweef JO17-2

Dit team zal komend seizoen worden getraind door Tugay Kurt (21 jaar). Tugay is geen onbekende bij De Zweef, speelt in het 2e elftal en heeft de ambitie om zich als trainer te ontwikkelen de komende jaren. Tugay heeft aangegeven de cursus TC UEFA C-Youth te willen volgen en met het zelfstandig trainen van De Zweef JO17-2 een prima combinatie om zich als trainer binnen De Zweef te positioneren. De TC ziet in Tugay een prima trainer voor deze groep en hopen op langere termijn de kennis en inzet van Tugay te kunnen gebruiken.

De Zweef JO13-2

Voor De Zweef JO13-2 is de TC er met Jesper Aal (19 jaar) overeengekomen om deze groep komend seizoen van oefenstof te willen voorzien. Jesper voetbalt zelf in het 2e elftal van De Zweef en is reeds een aantal jaren jeugdtrainer bij onze verenging. Om zijn ambities als trainer verder vorm te geven heeft  Jesper de wens uitgesproken om de cursus TC UEFA C-Youth te willen gaan volgen. Een mooie en uitdagende combinatie tezamen met het trainerschap van JO13-2. Wij zijn als TC dan ook tevreden met de aanstelling van Jesper. 

De Zweef JO11-2

Zoals reeds in een vorig bericht vermeld zal Tieme Mars De Zweef JO11-2 gaan trainen en begeleiden komend seizoen. Inmiddels is bekend dat Tieme dit samen gaat doen met Léon List (18 jaar). Léon is al een aantal jaren jeugdtrainer bij De Zweef (JO9 en JO10 groep), is in het bezit van het diploma pupillencoach en voetbalt zelf in JO19-1. Mooi om te zien dat deze clubjongens bereid zijn in hun vrije tijd onze jeugd te willen trainen en met het trainerschap bezig te zijn. 

Hoofdcoach circuittraining JO8 t/m JO10

Zoals bekend zal Roy Luttenberg genoemde functie het komende seizoen niet langer uitvoeren. De TC is dan ook verheugd dat we Nick Hilberink (20 jaar) hebben kunnen benaderen om deze functie voor het seizoen 2021/2022 op zich te nemen. Nick is in het bezit van TC UEFA Youth-C, voetbalt in de A-selectie van De Zweef en is in het huidige seizoen trainer van De Zweef JO13-2. Nick gaat verder met waar Roy en zijn mannen zijn gebleven, namelijk het door ontwikkelen van de circuittrainingen voor de jongste groepen binnen onze jeugd. Een mooie uitdaging voor Nick en de trainers die hem hierin gaan ondersteunen te midden van een hele mooie en gemotiveerde groep kinderen samen op het hoofdveld van De Zweef. We wensen Nick heel veel succes!

De Zweef JO10-1 en JO10-2

Conform voorgaand seizoenen streven we er als TC naar om twee gelijkwaardige teams binnen deze leeftijdsgroep samen te stellen. Twee groepen van 7 of 8 spelertjes. Daan Pas (18 jaar), Sander Schwarte (21 jaar), Kai Steenberg (17 jaar) en nog een vacante positie gaan deze twee groepen trainen. Daan is al een aantal jaren jeugdtrainer in de onderbouw en in het bezit van het diploma Pupillencoach en wil zich als trainer verder ontwikkelen. Sander is dit seizoen trainer van De Zweef JO13-2 en heeft in het verleden De Zweef JO12-1 in de hoofdklasse getraind. Kai is dit seizoen voor het 2e jaar trainer in de onderbouw en heeft aangegeven de cursus Pupillencoach te willen volgen komend jaar. De TC is blij met deze ambitieuze en enthousiaste trainers op deze talentvolle groep.

Voor de nog niet genoemde teams (jongens en meisjes) en pupillenkeepers zijn we druk in gesprek met trainers en kandidaten om tot een goede invulling te komen voor het seizoen 2021/2022. Dit proces verloopt ondanks de Corona belemmeringen prima en we zullen hierover op korte termijn wederom een update/voortgang melden op de site van De Zweef.

Afhankelijk van de ontwikkelingen binnen ons ledenbestand zullen er het komende seizoen in de diverse categorieën mogelijk meer maar waarschijnlijk ook minder teams onder De Zweef-vlag gaan voetballen. De TC Jeugd is bezig met het inventariseren van het aantal spelers voor komend seizoen om zodoende voor iedere categorie een evenwichtige indeling te kunnen maken. Streven is dat voor iedere categorie minstens 3 representatieve teams worden ingeschreven in competitieverband. 

Met sportieve groet,
TC Jeugd De Zweef

Invulling kader jeugd seizoen 2021/2022 al een heel eind op weg (26 januari 2021)

Update invulling kader jeugd seizoen 2021/2022 (3 februari 2021)