Zenuwslopende maar fantastische Penaltybokaal 2021

Zaterdag 24 april werd voor de jeugd van De Zweef de finale van de Penaltybokaal 2021 georganiseerd. In de voorafgaande weken was er tijdens de trainingen al flink geoefend en zo werden de drie beste strafschoppennemers per team bepaald. Zij mochten afgelopen zaterdag in de finale aantreden om per leeftijdscategorie uit te vechten wie de penaltykoningen en/of -koninginen van De Zweef zouden worden. Het was een prachtig evenement, waarbij de spanning vaak om te snijden was en bleek dat we heel wat elfmetertalent in onze gelederen hebben. De winnaars dit jaar zijn: Sep de Boer (O8-jeugd), Sepp Spenkelink (O9), Siem Luttenberg (O10), Daan Weinreder (O11), Evy Pronk (O12), Diego Langenhof (O13), Kenan Tuncer (O15), Tigo de Bruin (O17) en Jort Preuter (O19).

Onder de bezielende leiding van organisatoren Roy Luttenberg en Martijn Evers werd zaterdag 24 april een super geslaagde editie van de Penaltybokaal 2021 gehouden. Marcel Siero zorgde voor de muzikale omlijsting en Bart Broens was present om alles voor de geschiedenisboekjes vast te leggen. De complete fotoalbums zijn te vinden op onze facebook pagina.

In veel leeftijdscategorieën waren het zenuwslopende gevechten vanaf de penaltystip. Rustige schuivers, geplaatste ballen in de hoek, missers naast of over het doel, loeiharde schoten door het midden en soms een lucky treffer via paal of lat wisselden elkaar af. 
Bij de O.8-jeugd ging de eindstrijd tussen Sep de Boer en Teun Broeze, waarbij eerstgenoemde aan het langste eind trok. Keeper Sepp Spenkelink was de enige die 5x raak schoot bij de O.9-groep en dus de overduidelijke kampioen. Ook een heroïsch duel in de O.10-groep. Hier wist Siem Luttenberg net eenmaal vaker het net te vinden dan Saar Stals. Daan Weinreder (O11), Evy Pronk (O12), Diego Langenhof (O13) en Kenan Tuncer (O15) waren het meest trefzeker in hun categorie. De beslissing bij de O.17-groep was misschien wel het meest spannend. Tigo de Bruin bleek het koelbloedigst en liet Luna Veldhuis en Pien Woertman nipt achter zich. Jort Preuter uit JO19-2 werd tot slot naast winnaar van de O.19-groep ook overall winnaar van deze mooie dag. Hij versloeg in de laatste finale Kenan Tuncer en Tigo de Bruin.

Sep de Boer (winnaar O.8-jeugd)

Sepp Spenkelink (winnaar O.9-jeugd)

Siem Luttenberg (winnaar O.10-jeugd)

Daan Weinreder (winnaar O.11-jeugd)

Evy Pronk (winnares O.12-jeugd)

Diego Langenhof (winnaar O.13-jeugd)

Kenan Tuncer (winnaar O.15-jeugd)

Tigo de Bruin (winnaar O.17-jeugd)

Jort Preuter (winnaar O.19-jeugd en overall winnaar)