Invulling technisch kader jeugd seizoen 2023/2024 - RKSV De Zweef

Invulling technisch kader jeugd seizoen 2023/2024

Invulling technisch kader jeugd seizoen 2023/2024

14 december 2022 20:00


De TC Jeugd van De Zweef is de afgelopen maanden druk bezig geweest met de invulling van het technisch kader van onze jeugdteams voor het komende seizoen 2023/2024.
En we zijn hiermee behoorlijk ver gevorderd. Via dit bericht willen wij als TC Jeugd jullie van een update voorzien.

De Zweef JO19-1
Deze groep zal komend seizoen onder de hoede staan Lars van der Werff en een nog te werven assistent. De Zweef en Lars zien een samenwerking met elkaar op dit team zitten. Lars is in het bezit van zijn TC UEFA C-Youth en heeft de ambities om binnen het trainersvak verdere stappen te maken zowel in de praktijk als met het volgen en behalen van de TC UEFA B opleiding. De huidige trainer van De Zweef JO19-1 Jurgen Beuwer heeft aangegeven een andere uitdaging voor het komende seizoen te ambiëren. Wij zijn als TC op dit moment met Jurgen in overleg om hieraan binnen De Zweef de juiste invulling voor hem en de club te geven. 
 
De Zweef JO17-1
Op deze talentvolle groep hebben we conform het huidige seizoen met Roy Luttenberg een zeer ervaren en bevlogen trainer aangesteld. Roy is een bekende binnen de club en is in bezit van TC UEFA C-Youth. Een Zwever in hart en nieren die zijn sporen in het trainersvak al jarenlang heeft verdiend. Met al zijn ervaring als trainer binnen en buiten De Zweef en bij diverse leeftijdscategorieën zijn wij verheugd dat Roy zijn energie wil inzetten voor en met De Zweef JO17-1. Als assistent van Roy hebben we Dennis Leeftink met succes kunnen aanstellen. Dennis heeft meerdere seizoenen diverse jeugdteams van De Zweef zelfstandig getraind en is een jongen van de club.
 
De Zweef JO15-1
Voor deze lichting heeft de TC Jeugd Jesper Aal (21 jaar) aangesteld. Jesper is in het bezit van het TC UEFA C-Youth en Jesper wil zich graag verder ontwikkelen in het trainersvak. Deze ambitie en drive juichen wij als De Zweef enorm toe en de TC Jeugd ziet dan ook in Jesper een trainer die in dit vak verder kan doorgroeien en van waarde kan zijn voor De Zweef nu en in de toekomst en klaar is voor de stap om De Zweef JO15-1 volgend jaar van oefenstof te voorzien. De TC Jeugd zal in nauw overleg met Jesper de functie van assistent trainer op dit team gaan invullen.
 
De Zweef JO15-2
Met de aanstelling van Kai Steenberg (18 jaar) en Rick van Stuivenberg (18 jaar) voor De Zweef JO15-2 heeft dit team twee trainers die graag deze lichting van trainersstof en voetbalkennis willen voorzien. Kai zal in het huidige seizoen de cursus trainer-coach Junioren afronden en in het seizoen 2023/2024 starten met de opleiding TC UEFA C-Youth. Kai is al meerdere jaren jeugdtrainer binnen De Zweef en wil graag verder in het trainersvak. Samen met Rick als assistent gaan ze met De Zweef JO15-2 volgend seizoen voor een mooie en succesvolle samenwerking. 
 
De Zweef JO14-1
Voor komend seizoen gaan we voor het eerst in de historie van De Zweef een JO14-1 inschrijven met als ambitie te voetballen in de Hoofdklasse. De TC Jeugd is op dit moment in gesprek met meerdere kandidaten welke deze ambitieuze en uitdagende functie kunnen gaan invullen. De verwachting is dat we hierover voor de feestdagen uitsluitsel kunnen geven. 
 
De Zweef JO13-1
Voor komend seizoen gaan Michel Dikkers en Jeffrey Jannink De Zweef JO13-1 wederom van trainingsstof voorzien. Beiden hebben laten zien dat ze spelers en team zichtbaar beter maken op het “grote” veld wat voor een aantal spelers een nieuwe fase in hun ontwikkeling is nadat ze van een “klein” veld naar het grote veld doorgroeien en 11 tegen 11 gaan spelen. Michel heeft inmiddels zijn diploma TC UEFA C-Youth op zak. Jeffrey loopt al jaren mee, zowel vanuit de onderbouw als in de JO13 groep. Kortom een prima, bevlogen en ervaren technisch kader voor De Zweef JO13-1 wat volgend seizoen in de Hoofdklasse zal acteren.
 
De Zweef JO13-2
De Zweef JO13-2 zal komend seizoen worden getraind door Tugay Kurt (23 jaar). Tugay voetbalt al sinds zijn jeugd in selectieteams van De Zweef en speelt tegenwoordig in De Zweef 2 op de zaterdag. Daarbij is Tugay in het bezit van TC UEFA C-Youth en is hij in het huidige seizoen naar alle tevredenheid trainer van De Zweef JO17-2. Voor de rol van assistent van Tugay gaat de TC samen met hem de komende tijd zoeken naar de gewenste kandidaat om deze functie in te vullen. 
 
De Zweef JO11-1
Met de aanstelling van Tieme Mars (19 jaar) en Leon List (20 jaar) op deze talentvolle groep zijn we als TC Jeugd zeer enthousiast. De Zweef JO11-1 zal conform dit seizoen volgend jaar in de Hoofdklasse spelen. Tieme en Leon voorzien in het huidige seizoen eveneens De Zweef JO11-1 van oefenstof en doen dit op een bevlogen en betrokken wijze. Beide heren voetballen in de A-selectie van De Zweef. Tieme heeft aangegeven komend seizoen voor de opleiding TC UEFA C-Youth te willen gaan. Voor De Zweef twee prima trainers die beiden voor de langere termijn een bijdrage binnen het trainersgilde van De Zweef kunnen gaan vervullen.
 
De Zweef JO8 t/m JO10
Deze groep gaat conform voorgaande jaren door met de opzet van circuittraining. Over dit concept is de TC Jeugd zeer tevreden gezien het enthousiasme en betrokkenheid van het huidige kader op deze groepen en de progressie die de spelertjes maken gedurende het seizoen. De ideeën voor verdere invulling van het kader voor deze groepen liggen op tafel en gesprekken zijn inmiddels gestart.
 
Keepers Jeugd
Voor de jeugdkeepers heeft de TC Jeugd voor het komende seizoen Tom Huis in 't Veld als hoofdtrainer vastgelegd. Tom heeft de nodige ervaring in het keeperstrainersvak en voorziet onze jonge keepers en keepsters in het huidige seizoen reeds van de benodigde oefenstof en willen dit het komende seizoen continueren. De TC Jeugd is content met de keuze en ambitie van Tom voor De Zweef en is verheugd over zijn enthousiasme en gedrevenheid om samen met andere keepers binnen De Zweef onze jeugdkeepers te gaan voorzien van trainingen.
 
3e training onderbouw
Op dit moment is onder leiding van Peter Knobbe en Tieme Mars een pilot gaande om op de vrijdagavond een 3e training te verzorgen voor spelers uit de JO8 en JO9 groep. De eerste bevindingen zijn zeer positief en de betrokkenheid en het enthousiasme bij zowel spelers, ouders als trainers is groot. Doelstelling is om dit concept ook in het voorjaar van 2023 verder voort te zetten en vanaf komend seizoen 2023/2024 structureel in te passen in het beleid binnen De Zweef en mogelijk verder uit te breiden over meerdere leeftijdsgroepen.
 
Overige teams
Voor de nog niet genoemde teams (jongens en meisjes) zijn we druk in gesprek met trainers en kandidaten om tot een goede invulling hiervan te komen voor het seizoen 2023/2024. Dit proces zal na de jaarwisseling verder worden opgepakt en uitgewerkt. De TC Jeugd zal hierover update(s) geven op de site van De Zweef. Afhankelijk van de ontwikkelingen binnen ons ledenbestand zullen er het komende seizoen in de diverse categorieën mogelijk meer maar waarschijnlijk ook minder teams onder De Zweef-vlag gaan voetballen. De TC Jeugd is bezig met het inventariseren van het aantal spelers voor komend seizoen om zodoende voor iedere categorie een evenwichtige indeling te kunnen maken. Streven is dat voor iedere categorie minstens 2 representatieve teams worden ingeschreven in competitieverband.
 
Met sportieve groet,

TC Jeugd De Zweef
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!