Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

De Zweef 1 - AJc' 96 1: 3-0 (2-0)

27 februari 2022 19:15

“Alles over links en Anthony scoort met rechts”. Van meet af had De Zweef de overhand. Het kreeg het overwicht overigens in de schoot geworpen omdat met name de vleugelverdedigers alle ruimte en tijd kregen om de aanvallende acties te ondersteunen. Een terecht afgekeurd doelpunt van AJc '96 was het sein voor De Zweef het tempo op te schroeven. Het kreeg prima kansen, maar deze werden uiteindelijk niet benut. Twee treffers vielen uit scrimmages en de derde door een slimme, snel genomen vrije trap.

AJc ’96 is een betrekkelijk jonge fusieclub uit Losser. v.v. T.A.R. (Tot Achilles Roem) en v.v. Prinses Juliana besloten in 1996 de krachten te bundelen, mede onder druk van de plaatselijke Saladefabriek Johma dat de velden van PJ nodig had voor productie-uitbreiding. Daarnaast had T.A.R. de grootste moeite het hoofd boven water te houden door afnemende ledenaantallen. Achilles Juliana combinatie ’96 werd de nieuwe naam. Inmiddels staat alweer een fusie op stapel. AJc’96 en K.V.V. Losser zijn in verregaande onderhandelingen om beide verenigingen samen te voegen. Diverse werkgroepen hebben hun werk gedaan. Alle seinen staan op groen en het is nu aan de leden om een en ander te bekrachtigen.

Vergeleken met vorige week was alles anders. Vorige week was het koud en guur. Zaterdag een heerlijk voorjaarszonnetje op Gagelman. Ook de verrichtingen op de mat waren het aanzien meer dan waard. De Zweef begon niet scherp genoeg. In de eerste minuut kreeg AJc door een misverstand een enorme kans om op voorsprong te komen. Mark Klein Boonschate was wel scherp en hield de 0-0 op het bord. In de zesde minuut meldde De Zweef zich voor het Losserse doel. De wederom sterk spelende linkerspits Lars Spijkerman bediende Tom Heuver, die rakelings overkopte. In de elfde minuut schoot Sven Dikkers via de keeper op de paal. In de daarop volgende scrimmage wist Delano Wippert de bal niet over de lijn te werken. In de zeventiende minuut scoorde AJc schitterend 0-1, ware het niet dat de doelpuntenmaker voor een ieder zichtbaar buitenspel stond. In de 24e minuut een prima aanval, weer over links, die door AJc werd onderschept. Het wist de bal niet weg te werken en uit de kluts viel deze voor de rechter (!) van Anthony Wennemers. Linkspoot Anthony schoof de bal bij de verre paal prachtig binnen: 1-0. Een paar minuten later werd de bal hoog ingebracht. De bal ging van hoofd naar hoofd, kort voor het Losserse doel. Tom Heuver, wie anders, wist wel richting aan de bal te geven en knikte de 2-0 binnen. In de 43e minuut viel de bal uit het niets weer voor de rechter van Anthony. Het was helaas niet altijd feest.

Na rust aanvankelijk een zelfde spelbeeld. De Zweef wist regelmatig, echter uitsluitend over links, gevaarlijk te worden. In de 57e minuut een vrije trap op circa twintig meter voor het Losserse doel. De doelman formeerde zijn muur. Daniël Jannink zag zijn kans schoon en schoof de bal in het lege doel: 3-0. Hilarisch moment. AJc protesteerde, maar voelde al snel dat het de schuld bij zichzelf moest zoeken. Wedstrijd gespeeld. Het wisselen begon. Ook Lars ging naar de kant en daarmee was de angel uit het Nijverdalse aanvalsspel. Als kijkspel werd het er niet beter op. Kansen kwamen er nog wel. Sven legde de bal met de borst terug op Delano, maar het vervolg bleef weer uit. Goed doorzetten van Delano bracht hem vrij voor de keeper, maar ook nu wist hij de bal niet tussen de palen te krijgen. In de tachtigste minuut viel doelman Mark uit met een kleine blessure. Kaj Zwakenberg verving hem, maakte zijn debuut en deed dat foutloos en overtuigend. Na de zeperd van vorige week heeft De Zweef zich prima hersteld. De komende derby’s, volgende week DES-uit en een week later Hellendoorn-thuis, mogen met vertrouwen tegemoet gezien worden.

Volgende week zaterdag 5 maart 2022: DES 1 – De Zweef 1, aanvang 14.30 uur.