Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Voorwaarts V. 1 - De Zweef 1: 1-7 (1-2)

21 maart 2022 20:30

“Kaartenfestival in Westerhaar-Vriezenveensewijk”. Een door veel mutaties verzwakt Voorwaarts was over negentig minuten geen partij voor De Zweef. Werd De Zweef op Gagelman het vuur nog na aan de schenen gelegd door de oranjehemden, op het slecht bespeelbare veld op sportpark Twistveld liet De Zweef zich na een zeer matige eerste helft na rust van zijn beste kant zien. Met o.a. (weer) 3 doelpunten van Tom Heuver en het 98e en 99e doelpunt van Sven Dikkers voor De Zweef liet het geen spaan heel van Voorwaarts. In deze uiterst sportieve wedstrijd wist de scheidsrechter liefst negen keer geel uit zijn borstzakje te toveren, waarvan één voor De Zweef. Twee keer twee geel, dus rood was er voor twee Voorwaarts-spelers. Wanneer er over negentig minuten geen enkele kaart was getrokken, was het wedstrijdbeeld zeker geen geweld aangedaan.

Voorwaarts V. speelde naar zijn mogelijkheden. Door de vele mutaties liet het zich ietwat inzakken en koos het de juiste momenten om druk op de Nijverdalse verdediging te geven. De start verliep voortvarend voor De Zweef. Na drie minuten de eerste corner, die door Tom Heuver nog licht getoucheerd werd en daarmee de keeper tot een fout dwong. Joey Knobben was er als de kippen bij en van dichtbij scoorde hij simpel: 0-1. Dit was voor De Zweef blijkbaar het signaal dat het vandaag wel goed zou komen. Veel te lichtzinnig verdedigen in de zesde minuut bracht de Voorwaarts-spits in schietpositie en via Dennie Hoogenkamp rondde hij beheerst af: 1-1. De Zweef kon weer opnieuw beginnen. Maar het tempo van de opbouw was veel te traag en het hobbelige veld deed de rest. Telkens wist Voorwaarts de opbouw te ontregelen en dat maakte het kijkspel ondermaats. In de vijftiende minuut viel toch de 1-2. Een lange voorzet van Nick Spoolder ging over alles en iedereen heen. Daniël Jannink pikte op en zijn voorzet was op maat. Tom Heuver vond koelbloedig de verre hoek. Tot de rust bleef het zeer matig, omdat de verdediging volharde in het achterin rondspelen zonder de intentie om de centrale middenvelders te zoeken. In de 35e minuut werd een terugspeelbal door de Voorwaarts-keeper gemist. Lars Spijkerman kon door, maar werd door de keeper onderuit gegleden. De enige die het geen strafschop vond, was degene die daar over moest beslissen.

Na de rust werd alles anders. Het tempo ging langzaam omhoog en Voorwaarts kwam er niet meer uit. Tom Hegeman kwam binnen de lijnen. Na een stroef begin ging hij zich steeds vaker op het middenveld melden en van daaruit kreeg het veldspel meer vorm. In de zestigste minuut een combinatie op rechts tussen Tom Hegeman en Daniël Tole, afgerond met een voorzet op Sven Dikkers. Met een verdediger in de rug draaide hij 'de kont erin' en prikte de beslissende 1-3 binnen. Voorwaarts zakte als een kaartenhuis in elkaar en De Zweef profiteerde. Tom Heuver zette voor, alles en iedereen miste de bal, waarna Marco ten Dam simpel scoorde: 1-4. Direct daarop kwam Sven een-op-een voor de keeper en met een lobje lepelde hij zijn 99e (!) voor De Zweef binnen (1-5). In de tachtigste minuut dook uit het niets de Voorwaarts-spits op voor Dennie, die als winnaar uit dit duel kwam. Tussendoor bleef de scheidsrechter wapperen met gele, en nu ook geel/rode kaarten. Het publiek snapte er weinig van. Overtredingen die geel rechtvaardigden waren niet aan de orde. We zullen het maar op 'proatkaarten' houden. Met nog twee doelpunten van, wie anders, Tom Heuver werd de 1-7 eindstand bereikt. In de tweede helft had de score zomaar in de dubbele cijfers kunnen eindigen.

Volgende week gaat Sven op voor zijn 100e Zweef-treffer. In bijna 102 jaar De Zweef is Sven de eerste die deze mijlpaal kan slechten. Een uniek moment dus, dat ongetwijfeld een vermelding krijgt in het jubileumboek “200 jaar De Zweef”. Zorg dat u er getuige van bent. Voor een 'volle bak', hopelijk geen lelijk intikkertje maar... we gaan het zien.

Zaterdag 26 maart 2022, aanvang 14.45 uur: De Zweef 1 – Bruchterveld 1.