Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

De Zweef 1 - Wilhelminaschool 1: 3-0 (1-0)

10 april 2022 14:45

“Koppositie De Zweef geen moment in gevaar”. Het was ook op Gagelman “takkeweer”. Het weinige publiek zocht beschutting tegen hagel, regen en wind onder de veranda of op onze fantastische tribune. De Zweef wil altijd vooruit voetballen en menig tegenstander trekt dan een muur aan verdedigers op. Gelukkig probeerde Wilhelminaschool ook, waar mogelijk, de weg naar het Nijverdalse doel te vinden. De Zweef speelde zeker niet groots, maar bleek over aanzienlijk meer voetballend vermogen te beschikken en de 3-0 eindstand was even logisch als dat 1+1 2 is.

Onder barre omstandigheden trapten De Zweef en het Hengelose Wilhelminaschool af. Grensrechter Luciën Galgenbeld dacht er anders over en verscheen sportief in zijn korte broek langs de zijlijn. De Zweef pakte zoals verwacht mocht worden het initiatief. De bal ging van voet naar voet, maar een openingen werden moeilijk gevonden. Lars Spijkerman haalde de achterlijn, maar zijn voorzet werd door Tom Hegeman via de keeper overgeschoten. Meerdere malen werd het dreigend als Tom Hegeman Sven Dikkers vond op de zestien, maar dan was de aansluiting weer ondermaats. In de achttiende minuut begon Anthony Wennemers aan een indrukwekkende solo. Moet gezegd, Wilhelminaschool zette de poort wel heel eenvoudig open. Anthony bediende Sven op maat en deze liet de doelman kansloos: 1-0. De Zweef hield de druk erop, liet de bal rondgaan, maar verzandde dikwijls in onnodig balverlies door het zoeken naar de moeilijkste oplossingen. “Voetbal is simpel, maar simpel voetballen blijkt vaak het moeilijkst wat er is”. Deze gevleugelde uitspraak van Johan Cruijff deed vanmiddag zeker opgeld. In de 37e minuut toch een prima individuele actie van de dikwijls zwervende Tom Hegeman (hij komt steeds beter in vorm), maar zijn inzet belandde helaas op de paal.

Na rust veranderde er niet veel. Of toch. Luciën had nu wel zijn outfit aangepast aan de weersomstandigheden. In de tweede helft scheen echter veelal de zon! De Zweef speelde vaak slordig, vond nooit de hoogste versnelling en ook qua concentratie was er wel het een en ander op aan te merken. Wel meldde Lars zich steeds nadrukkelijker in het aanvalsspel. In de vijftigste minuut nam Lars een korte corner met Daniël Jannink. Lars kreeg de bal terug en schoot vanaf twintig meter de bal schitterend achter de wederom kansloze doelman: 2-0. Kort daarna werd Lars diep gestuurd. Hij lobde de bal over de keeper en de 3-0 leek op het bord te komen. Sven kon de bal net niet toucheren en de bal stuitte over de dwarsligger. Weer een paar minuten later een voorzet van Lars op Tom Heuver, die de bal op een haar miste bij de tweede paal. Deed Wilhelminaschool dan niets terug? Het gevaarlijkste moment bleek uiteindelijk een vrije trap die rakelings naast ging. In de 77e minuut viel dan toch de 3-0. Wéér Lars die een voorzet afleverde bij de tweede paal. De bal leek veel te hoog, maar de sprongkracht van Tom Heuver verbaasde velen en hij knikte de 3-0 schitterend binnen. Daarna geloofde De Zweef het wel. Freewheelend speelde het de wedstrijd uit. Het kostte Anthony nog een terechte, maar volkomen onnodige gele kaart. Uiteindelijk een logische overwinning met, zeker na de rust, Lars Spijkerman als dé uitblinker aan Nijverdalse kant.

Volgende week, zaterdag 16 april 2022: Bergentheim 1 – De Zweef 1, aanvang 14.30 uur.