De Zweef - Hardenberg '85: 7-0 (4-0) - RKSV De Zweef

De Zweef - Hardenberg '85: 7-0 (4-0)

De Zweef - Hardenberg '85: 7-0 (4-0)

1 mei 2022 13:15


“Zevenklapper op zorgeloze middag voor De Zweef”. Op Gagelman duurde het zo’n 25 minuten voordat de ban werd gebroken, maar toen De Zweef eenmaal los was, was het geen houden meer aan voor tegenstander Hardenberg ‘85. De Zweef liep voor rust nog uit naar 4-0 en bleef ook in de tweede helft gas geven, met een 7-0 eindstand als resultaat. Gevierde man bij De Zweef was Delano Wippert, die na zijn blessure voor het eerst weer in de basis startte en meteen een hattrick produceerde.

De Zweef had van meet af aan het initiatief op eigen terrein. Het kreeg en benutte de ruimte om van achteruit te voetballen via het middenveld en de zijkanten, maar echte kansen bleven in de beginfase uit. Tot zo’n twintig minuten in de eerste helft, toen Lars Spijkerman na een hoge bal van Tom Heuver de eerste kans noteerde. De bal raakte daarbij hard het hoofd van de keeper, die na een korte behandeling weer verder kon spelen. Kort daarna grepen de Nijverdallers de leiding: Delano promoveerde een corner van Lars bij de eerste paal tot doelpunt (1-0). Die treffer was de opmaat naar meer. Delano gooide er in de aanval erna een schaar uit, lanceerde Tom Hegeman, die op zijn beurt Tom Heuver bediende (2-0).

De Zweef combineerde er voorin vrolijk op los en dwong Hardenberg continu in de verdedigende stellingen. En op de momenten dat de gasten eruit wilden komen, had het de bal al weer veroverd. Zo gaf het de tegenstander geen centimeter ruimte en hield het zelf de touwtjes stevig in handen. Voor rust liep De Zweef nog uit naar 4-0, met een hoofdrol voor Delano. Eerst draaide hij na een pass van Daniël Jannink knap weg bij zijn directe tegenstander en liet hij de keeper kansloos (3-0) en daarna schoot hij vanaf de zestien raak om zijn hattrick te vieren (4-0).

In de tweede helft wijzigde er weinig in het spelbeeld. De Zweef dicteerde en bleef de voetballende oplossing zoeken. Toen Daniël na een kwartier in de zestien werd neergelegd en Roy ten Dam de strafschop benutte (5-0), was ook in de tweede helft de ban gebroken. Hardenberg (overigens spelend in de witte uitshirts van De Zweef, omdat het lichtblauwe thuistenue én het donkerblauwe uittenue te veel leken op de blauwe shirts van de Nijverdallers) poogde in de tegenstoot nog wat terug te doen, maar de paal stond een treffer bij deze zeldzame uitbraak in de weg.

Met twee dubbele wissels kwamen er voor De Zweef na ruim een uur spelen vier frisse krachten in. De Zweef bleef gaan, vond steeds de vrije man op het middenveld en creëerde voldoende mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Voordat Tom Heuver uit een afgeslagen bal de 6-0 op het scorebord zette, raakten Roy (uit een corner van Sven Dikkers) en Nick Spoolder (een schot van dichtbij) de lat. Het slotakkoord was voor Lars, die van afstand de 7-0 binnen werkte.

Volgende week gaat De Zweef op bezoek bij v.v. Hellendoorn, dat zaterdag puntverlies leed bij Bruchterveld (3-2). Het programma rond die wedstrijd begint om 15.30 uur in de Sponsortent op Sportpark de Voordam. De wedstrijd wordt afgetrapt om 17.00 uur.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!