Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

vv Hellendoorn 1 - De Zweef 1: 2-0 (0-0)

8 mei 2022 19:15

“Hellendoorn wint volkomen verdiend (2-0), maar de lachende derde is Oranje Nassau.” Twee maanden terug was De Zweef in de thuiswedstrijd over negentig minuten de bovenliggende partij. Met name in de eerste helft speelde Hellendoorn toen met 'poep in de broek' en liet het zich ver terugzakken. De Zweef profiteerde dankbaar en behaalde een volkomen verdiende overwinning. Zaterdag waren de rollen meer dan omgedraaid.

Niet dat De Zweef zich nu terugtrok, maar het was Hellendoorn dat van meet af De Zweef overal op het veld onder druk zette. Daarbij toonde het een veel grotere balvaardigheid. Tot de 1-0 van Hellendoorn waren de twee grootste kansen echter voor De Zweef. Sven Dikkers kopte een hoekschop rakelings voorbij het doel en direct na de thee poeierde Sven ook nog op de dwarsligger. Na zestig minuten kwam het veel beter en makkelijker voetballende Hellendoorn verdiend op 1-0. De Zweef probeerde het wel, maar het veldspel was van een dermate niveau dat het nergens aanspraak op mocht maken. Sven dwong de doelman nog tot een prima redding, maar tien minuten voor tijd stelde Hellendoorn de overwinning veilig (2-0), met ON als lachende derde.

Net als op Gagelman waren er weer de nodige activiteiten rond deze derby georganiseerd. De wederzijdse sponsoren (én VIP Johan Alferink) konden gebruikmaken van een speciaal ingerichte tent langs het veld. Uiteraard kon een verloting ten bate van een goed doel niet ontbreken. Overal langs het veld verkooppunten. Om 17.00 uur stonden nog vele belangstellenden voor de poort om binnen te komen. De scheidsrechter besloot dan ook om even te wachten voor het veld te betreden. Toen ieder zijn plekje had gevonden, kon er afgetrapt worden. De Zweef wist niet wat verwacht mocht worden. Daar kwam het snel achter. Hellendoorn zette overal druk en De Zweef kon zich daar bijna negentig minuten lang niet aan onttrekken. Zelden werd de vrije man gevonden en wanneer dat lukte werd onder druk de bal weer verloren. Toch bleef De Zweef relatief simpel overeind. Het centrale verdedigingsduo, met Roy ten Dam en Joey Knobben, speelde wel een prima partij en wist Hellendoorn van grote kansen af te houden. Met drie schietkansen uit moeilijke hoek was het rendement uit de Hellendoornse aanvalsdrift wel genoemd. De Zweef zette daar een prima kopbal van Sven tegenover, die rakelings bij de tweede paal voorbij het doel ging.

Na de thee was er even een korte opleving van De Zweef. Delano Wippert kwam in de 47e minuut door op rechts en trok terug op Sven, die de bal op de lat boven de kansloze doelman schoot. De Zweef probeerde de druk erop te houden, maar talloze slordige passes en verloren duels op het middenveld deden de wedstrijd al weer snel in Hellendoorns voordeel kantelen. Toch hing een doelpunt nog niet direct in de lucht. Echter, toen in de zestigste minuut aan de rechterkant te veel ruimte werd gelaten aan de Hellendoornse vleugelaanvaller, ging het toch mis. Zijn voorzet werd simpel bij de tweede paal binnen gewerkt (1-0). De Zweef reageerde en Hellendoorn trok zich onbegrijpelijk iets terug, daarmee De Zweef de kans gevend het initiatief te pakken. Daniël Jannink zag zijn inzet van richting veranderd worden, maar die werd door de doelman gered. En een vrije trap van Sven werd door de keeper schitterend uit de kruising getikt. Er volgden nog enkele vrije trappen en corners, maar die waren veelal te onzuiver en een prooi voor de doelman. In de tachtigste minuut viel de beslissing aan de andere kant: een vrije trap werd bij de eerste paal binnen gekruld (2-0). Feest in het Hellendoornse kamp, maar naar alle waarschijnlijkheid nog groter bij ON, dat de titel voor het oprapen heeft.

Volgende wedstrijd: De Zweef 1 - Kloosterhaar 1, dinsdag 10 mei 2022 om 19.30 uur.