Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

De Zweef 1 - vv Kloosterhaar 1: 2-0 (1-0)

12 mei 2022 20:15

“Die ene kans die altijd komt, kwam vandaag niet.” Na de kansloze nederlaag tegen Hellendoorn moest De Zweef de draad weer oppakken tegen Kloosterhaar. Trainer Niels Kolkman zal zijn conclusies uit het vertoonde spel getrokken hebben en had de opstelling op de nodige posities gewijzigd. Daarbij was Jacco ten Hove afwezig, omdat hij maandag trotse papa is geworden van Lev, een prachtige zoon. Bettine en Jacco, van harte gefeliciteerd. De ploeg die het vertrouwen kreeg, beschaamde deze niet en speelde Kloosterhaar met name in de eerste helft met vaak prachtige en zeer gevarieerde aanvallen ondersteboven. Enige minpunt was de afwerking, toch wel een essentieel onderdeel van het voetbalspel. Met slechts een treffer van Sven Dikkers voor rust en een tweede van Tom Heuver na rust werd Kloosterhaar een afstraffing bespaard: 2-0.

Best prettig om na een slechte wedstrijd al na enkele dagen weer aan de bak te mogen. De Zweef was van meet af heer en meester. Het gaf Kloosterhaar geen centimeter ruimte en hield het baltempo hoog. Het was Tom Hegeman die centraal op het middenveld het spel vormgaf en vaak aan de basis stond van prima aanvallen. Kloosterhaar kon enkel tegenhouden. Al na enkele minuten kopte Sven over de dwarsligger. In de achtste minuut stuurde Lars Spijkerman Marco ten Dam diep. Alleen voor de keeper bracht de paal redding voor Kloosterhaar. In de veertiende minuut schoot Tom Heuver uit een rebound over, en even later wist Tom Heuver alleen voor de keeper Sven net niet te bereiken. In de zestiende minuut wist Sven dan toch het overwicht ook op het scorebord zichtbaar te maken: 1-0. Direct daarna haalde Lars de achterlijn. Hij vond Tom Heuver, die op zijn beurt Marco aanspeelde. Zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Tien minuten voor de pauze stak Tom Hegeman Marco weg die alleen voor de doelman zijn lobje naast zag gaan. Met een schot rakelings naast van Sven gingen de heren aan de thee.

Na de rust eerst eenzelfde spelbeeld. Sven stuurde Lars diep die alleen voor de keeper naast schoot. Even later bracht Daniël Jannink Marco in kansrijke positie, maar zijn inzet ging over het doel. De grensrechter van Kloosterhaar zag het al gebeuren. Na het missen van zoveel kansen: “Elke ploeg, dus ook wij, krijgt elke wedstrijd een kans, let maar op”. In het verdere verloop bleef De Zweef oppermachtig, maar het spel werd minder vloeiend. Kansen kwamen er nog voldoende. Evander Wippert bracht Daniël in stelling die het ook met een lobje probeerde en dat naast zag gaan. Nick Spoolder bereikte Sven die de bal onvoldoende raakte. In de 71e minuut maakte Tom Heuver aan, voor zover aanwezig, alle onzekerheid een einde: 2-0. De Zweef wilde meer, kreeg hele en halve kansen, maar het vizier stond vandaag niet op scherp. En die ene kans voor Kloosterhaar die volgens de grensrechter van de bezoekers altijd komt? “Die kwam vandaag dus niet.”

Komende zaterdag, 14 mei 2022: SVVN 1 – De Zweef 1, aanvang 14.30 uur.