Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

De Zweef 1 – SVV ’91 7-0 (0-0)

5 september 2021 20:15

“4 doelpunten in blessuretijd!” Met een ruime 7-0 overwinning met liefst 4 doelpunten in blessuretijd is De Zweef, voor wie de wedstrijd niet heeft gezien, uitstekend aan de bekercompetitie begonnen. Wie wel langs de lijn stond weet wel beter. Surinaamse Voetbal Vereniging ’91, een vierdeklasser uit Enschede kon een uur lang relatief simpel standhouden, maar zakte gaandeweg conditioneel compleet door het ijs. Tel daarbij de blessure van de Enschedese doelman die de wedstrijd toch uitspeelde en de grote uitslag is verklaard.

De Zweef begon gedreven aan de wedstrijd. Het veld werd maximaal breed gehouden en met het veelvuldig wisselen van kant werd naar openingen gezocht. Helaas was de (lange) pass nauwkeurigheid zeer matig, waardoor gevaarlijke momenten lang uitbleven. De eerst echte kans kwam halverwege de eerste helft toen Sven Dikkers de lopende Tom Heuver bediende. Tom omspeelde de doelman, kwam in een moeilijke hoek en legde terug op Lars Spijkerman, die van dichtbij hoog over schoot. De balvaardige Enschedeërs verstopten zich geenszins en combineerden regelmatig handig tussen de Nijverdalse linies. Dreigend was het regelmatig, echte kansen leverde het niet op. De Zweef wist gaande de eerste helft wel enkele mogelijkheden af te dwingen, maar de 0-0 bij de thee was gezien het aantal kansen niet verrassend.

Na rust een zelfde spelbeeld. Met heel veel balverlies bleef het een rommelige vertoning. Gaande weg kon de conditioneel matige tegenstander het niet meer belopen. Doelpunten konde niet uitblijven en de 1-0 van Joey Knobben na 60 minuten verraste niemand. Kort daarop brak SVV uit en de linksbuiten werd duidelijk onderuit getikt binnen de 16. Strafschop zou je denken. Niet voor de scheidsrechter en die is er nu eenmaal voor aangesteld om hierover te beslissen. SVV was conditioneel gesloopt en daarbij raakte ook nog de keeper geblesseerd. Hij moest echter door. De Zweef, duidelijk al in goede fysieke conditie, kon naar hartenlust aanvallen, maar bleef slordig in de afwerking. Met doelpunten van Sven Dikkers en Delano Wippert bereikten we met 3-0 de 90e minuut. Over en sluiten, dacht een ieder. Niet echter de scheidsrechter, die circa 6 minuten blessuretijd bijtelde en de nu wel messcherpe aanvallers van de blauwwitten de gelegenheid gaf nog 4 keer (!) te scoren, door 2 keer Sven Dikkers en 2 keer Sander Kapteijn. “SVV stond erbij en keek er naar.”

De kop is er dus af. Een duidelijk nog niet geheel tevreden trainer Niels Kolkman verwoordt het kort: “’t Was nie bés, ’t mut völle better”.

Volgende week zaterdag de 2e wedstrijd in deze bekercompetitie.

Koninklijke UD 1 - De Zweef 1 aanvang 14.30 uur.