Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Wilhelminaschool 1 - De Zweef 1 0-2 (0-1)

3 oktober 2021 17:30

"De Zweef wint zonder overtuiging." Wilhelminaschool is deze zaterdag de tegenstander van De Zweef. Deze Hengelose vereniging is opgericht in 1919 door leerlingen van de bedrijfsschool van STORK Machinefabriek. De club die in de Hengelose volksmond steevast "School" wordt genoemd, speelt sinds 1960 op het prachtige sportpark Vikkershoek. De eerste helft is een uiterst gezapige, saaie vertoning. Na rust wordt het duel scherper. Qua spelaandeel was een gelijkspel mogelijk geweest. Voetbal wordt echter beslist middels kansen creƫren en deze te benutten. De Zweef kreeg veruit de meeste kansen en scoorde daaruit twee keer. Op de overwinning valt dus niets af te dingen.

Met een kleine vertraging startten Wilhelminaschool en De Zweef hun tweede competitieduel. De Hengeloërs verloren hun eerste duel kansloos met 6-1 van Oranje Nassau en je mocht verwachten dat de motivatie aanwezig was om dit recht te zetten. Niets bleek minder waar. Wilhelminaschool gaf De Zweef alle ruimte en tijd om te voetballen. De Blauwwitten deden er echter weinig mee. De weer talrijk aanwezige Nijverdalse supporters kregen een zeer matige eerste helft voorgeschoteld. Geen beweging zonder bal en een zwakke, slordige passing maakte de eerste helft als kijkspel ver ondermaats. De Nijverdallers hadden wel een licht overwicht, maar Wilhelminaschool wist ook regelmatig op de helft van De Zweef te verschijnen. Gevaarlijk werd het echter niet voor het Nijverdalse doel, omdat Mark Klein Boonschate wederom een prima partij keepte en samen met de defensie onder leiding van de uitstekend spelende centrale verdediger Roy ten Dam elke tegenstoot neutraliseerde. Heel spaarzaam werd De Zweef gevaarlijk. Een mooie vrije trap van Daniël Jannink werd prachtig gepareerd door de doelman. Uit een onoverzichtelijke situatie viel de bal nog een keer op de dwarsligger. Tien minuten voor rust kwam De Zweef uit het niets toch op voorsprong. Jacco ten Hove, de kleinste man op het veld, torende bij de tweede paal hoog boven zijn tegenstander uit en knikte de 0-1 binnen. Met deze opsteker én een gele (praat) kaart voor Jacco gingen de heren aan de thee.

Na rust veranderde het spelbeeld. Beide coaches zullen er het hunne van hebben gevonden. Wilhelminaschool had wel door dat zo door spelen geen zoden aan de dijk zou zetten. De zoden vlogen na rust wel letterlijk door de lucht. Plots was er strijd en felle duels en de bijna logisch gele kaarten. De Zweef moest wel mee in dit spel, omdat de opbouw steeds snel werd onderbroken. Het spel verplaatste zich naar de helft van De Zweef. Maar ook nu wist, op één enkele kans na, Wilhelminaschool niet gevaarlijk te worden. Wat niet veranderde, was het niveau van de wedstrijd. Het bleef rommelig en als kijkspel ver onder de maat. Langzaam wist De Zweef het spel weer te verplaatsen en wist het ook weer mogelijkheden af te dwingen. Halverwege de tweede helft kopte Daniël via de deklat over. De naar rechts uitgeweken Lars Spijkerman liet zich nu ook gelden. Een paar prima voorzetten kregen geen passend vervolg. Tien minuten voor tijd volgde een hoogstandje van Daniël. Een schitterende lob over de keeper landde via de lat ruim achter de doellijn: 0-2. De wedstrijd was gespeeld. Wilhelminaschool probeerde het nog wel, maar miste de overtuiging en de stootkracht. De Zweef speelde de wedstrijd simpel uit en heeft met 6 uit 2 de gewenste seizoenstart.

Volgende week 9 oktober 2021: De Zweef 1 – Mariënberg 1, aanvang 14.45 uur.