Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

De Zweef 1 pakt eerste periode na winst op Bruchterveld 1 (1-3)

7 november 2021 11:45

“De Zweef strijdend naar eerste periode”. In een boeiende wedstrijd werd De Zweef zaterdag getest door een tegenstander die niet achteroverleunde en daarnaast de strijd vol aan ging. De Zweef opende prima. Bruchterveld zocht ook voetballend de aanval, maar leed telkens snel balverlies. Niemand was dan ook verbaasd dat de 0-1 al snel op het bord stond. Hoe anders werd het toen Bruchterveld een tandje bijzette en overal op het veld vol in de duels ging. En wie verwachtte dat Bruchterveld dit niet tot einde wedstrijd zou volhouden kwam bedrogen uit. De Nijverdallers moesten negentig minuten vol aan de bak om de eerste periode binnen te slepen. De Zweef won toch verdiend (1-3), omdat het over de hele wedstrijd beduidend meer kansen uitspeelde.

v.v. Bruchterveld uit het gelijknamige Bruchterveld is opgericht in 1968. Als naam werd destijds gekozen voor VIOS’68. VIOS stond voor Vooruitgang Is Ons Streven. De bemoeienis van de KNVB ging ook destijds nog heel ver. Het keurde deze naam af, omdat er meerdere verenigingen deze naam droegen. Bruchterveld is een dorp met 1100 inwoners. Het plaatselijke sportpark heet “Noppenweide”, de herkomst van deze naam laat zich raden. De vereniging speelt met één damesteam en vier seniorenteams in competitieverband. Daarnaast heeft het vijf jeugdteams en een groep “mini’s”. Voor een vereniging met deze middelen is spelen op 3e klasniveau bijzonder knap. Handhaven is dan ook de doelstelling. Met een voorlopige positie in de middenmoot zal men ongetwijfeld content zijn.

De Zweef startte op het oog prima. De bal ging makkelijk rond en Bruchterveld kreeg geen vat op het spel. Daarbij kregen de Nijverdalse aanvallers opvallend veel ruimte als het spel snel werd verlegd. Toch was de eerste mogelijkheid voor Bruchterveld, dat een schot net naast zag gaan. Even later een diepe bal van Evander Wippert op Lars Spijkerman. Die was zijn directe tegenstander veel te snel af. Zijn voorzet werd nog half onderschept, maar kwam voor de voeten van Antony Wennemers die zich niet bedacht en de 0-1 aantekende. Een op het oog pittige blessure bij Joey Knobben noopte Niels Kolkman tot wisselen. Marco ten Dam kwam voor hem binnen de lijnen. Bruchterveld had ogenschijnlijk de onderbreking benut om de gekozen tactiek om te gooien. Het speelde ineens volle bak vooruit, niet meer via het middenveld waar veel balverlies werd geleden, maar hanteerde nu bijna zonder uitzondering de lange bal. De Zweef had het moeilijker met deze spelwijze. Voor combineren en rustig opbouwen was plots geen ruimte meer. In de 18e minuut kreeg Bruchterveld een vrije trap op circa 25 meter. De bal werd, moet gezegd, schitterend binnen geschoten: 1-1. De Zweef kon weer opnieuw beginnen. In de 23e min. had het zomaar 2-1 kunnen staan. Mark Klein Boonschaate redde geweldig op een schot in de benedenhoek. In de 41e minuut werd een vrije trap van Daniël Jannink half weggewerkt. Deze viel voor de voeten van Marco die de uiterste verre hoek vond: 1-2. Met nog een kans voor Antony die op de keeper stuitte, gingen we aan de thee.

Na de onderbreking veranderde het spelbeeld niet. Bruchterveld wist zich daarbij gesteund door de stevige wind. De Nijverdallers bleven moeite houden met het opportunistische spel van de tegenstander, die regelmatig tweede ballen wist te veroveren. Vaak was het billenknijpen, maar echte kansen wist Bruchterveld amper te creëren. Mark had over negentig minuten slechts twee keer zijn kwaliteiten moeten aanspreken. Een uitbraak van Bruchterveld werd geneutraliseerd door Antony en Jacco kon een hoekschop nog net voldoende raken, waardoor een bijna zeker doelpunt werd voorkomen. Gaandeweg meldde ook De Zweef zich weer aan het front. Lars kwam door op rechts, maar een verdediger wist nog net de voorzet te toucheren voor Marco de bal binnen kon lopen. Tegen het einde van de wedstrijd, toen de duisternis al intrad, kreeg De Zweef steeds meer ruimte. In de 85e minuut legde Marco de bal op de kruin van Lars die resoluut binnen knikte. Twijfel was er bij de toeschouwers van zowel Bruchterveld als De Zweef over het vlagsignaal dat voorkwam dat deze treffer op het bord kwam. Het bleek uitstel. Lars wist Sven te vinden en deze gooide de wedstrijd wel in het slot: 1-3. Marco zette Anthony nog vrij voor de keeper, maar de paal voorkwam een vierde treffer. De rebound ging in het zijnet. Een zwaar bevochten zege, maar op basis van uitgespeelde kansen zeker verdiend.

Volgende week: De Zweef – SSA DVC Dedemsvaart (KNVB beker), aanvang 14.45 uur.