Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Uitschakeling in de beker voor De Zweef 1

15 november 2021 18:30

“Bekeruitschakeling na oersaaie wedstrijd”. Alle officiële wedstrijden, zowel in de competitie als ook in het bekertoernooi, werden tot nu toe gewonnen. Niet altijd met geweldig voetbal, maar wel op basis van een solide verdediging en voldoende scorend vermogen. Zaterdag ging De Zweef verdedigend twee keer de mist in en twee keer profiteerde DVC Dedemsvaart dankbaar. De voorwaartsen creëerden te weinig om de schade te herstellen: 0-2.

Dedemsvaart telde tot voor kort twee voetbalverenigingen: SCD ’83 en SV Dedemsvaart. Twee verenigingen waarvan de jeugd al jaren samenspeelde als JVC Dedemsvaart. Deze samenwerking bleek een goede basis voor een complete fusie die dit jaar werd afgerond. Uiteindelijk telt de nieuwe vereniging circa 1.000 leden. De nieuwe naam werd DVC Dedemsvaart.

De Zweef en bekervoetbal gaan sinds jaar en dag niet samen. Een reputatie heeft het hierin zeker niet opgebouwd. De poule doorkomen is meestal wel aan de Nijverdallers besteed, maar een vervolg is een ander verhaal. Nu zal de prioriteit ongetwijfeld ook niet bij de bekercompetitie liggen. In de flow waarin De Zweef zit is zo’n bekerwedstrijd misschien wel een vervelende onderbreking. Een weekendje weg wordt steevast in bekerweekenden gepland. Niet okselfrisse spelers krijgen rust en uiteraard krijgen wisselspelers hun kans. Toch stond De Zweef zaterdag met een representatief team aan de aftrap. Het kreeg na drie minuten ook een enorme kans, maar de door Marco ten Dam teruggelegde bal werd door Sven Dikkers maar half geraakt, waardoor de DVC-doelman simpel redding bracht. De Zweef had veel balbezit, maar handelde veel te traag, zelden werd snel door gecombineerd en er werd veel met de bal gelopen. DVC keek er naar en vond het prima. Er ontstond een oersaaie wedstrijd. De Zweef kon de opening niet vinden en de DVC-voorwaartsen kwamen evenzeer in het stuk voor. Voor rust viel aan beide kanten geen kans meer te noteren.

Na de Pickwick al snel een grote kans voor Delano Wippert. Maar alleen voor de keeper miste hij het doel wel heel ruim. Een opmaat voor een betere tweede helft? In tegendeel. Het niveau van de wedstrijd zakte nog verder weg. Het meeste balbezit bleef voor De Zweef, maar rendement werd hier niet uit gepeurd. Ook DVC kwam er aanvallend totaal niet aan te pas. Een beslissing middels strafschoppen leek onvermijdelijk. In de 57e minuut viel uit het niets toch de 0-1. Een inspeelpass richting middenveld werd in de voeten geschoven van DVC-aanvaller Melvin Hulleman, die de bal simpel in het lege doel kon schuiven. De Zweef wilde reageren, maar de passing was zo matig en dermate traag dat de DVC-defensie simpel overeind bleef. In de tachtigste minuut werd weer een bal onderschept en met één pass werd DVC-aanvaller Ben Gerritsen bereikt. Koelbloedig zette hij de 0-2 op het bord. Het enige wat De Zweef hier nog tegenover zette, was een afstandsschot van debutant Benjamin Souverijn die de keeper tot handelen dwong. Het (thuis)publiek keerde ongetwijfeld teleurgesteld huiswaarts na zo’n matige wedstrijd. DVC bleef negentig minuten geconcentreerd en compact spelen, creëerde ook geen kansen, maar maakte dankbaar gebruik van de ongebruikelijke fouten van de Nijverdallers.

Volgende week 20 november. Competitie: De Zweef – ON Almelo, aanvang 14.45 uur. Helaas zijn door de coronamaatregelen geen toeschouwers toegestaan.