Koersendijk 25
7443PP
NIJVERDAL
tel. 0000-000000

Met negen punten uit drie wedstrijden heeft De Zweef een uitstekende -en gewenste- seizoensstart. Zaterdag won de ploeg van trainer Niels Kolkman van Mariënberg, dat op sportpark Gagelman met 4-2 werd verslagen. Op eigen terrein hadden de Nijverdallers amper drie minuten nodig om de score te openen. En dat was niet eens verrassend, want in de eerste twee minuten kregen ze al twee kansen.

De start was veelbelovend, toen Delano Wippert vanaf de aftrap de bal veroverde en Lars Spijkerman vanaf de zijkant bediende. De kopbal van Lars ging naast, maar daarmee was het gevaar in de beginfase nog niet voorbij. Delano dwong een Mariënberg-verdediger even later namelijk in een lastige situatie, waarbij de bal via een van de gasten op de lat belandde. Kort daarna was het wel raak. Sven Dikkers kreeg de bal uit een standaardsituatie voor zijn voeten, aarzelde geen moment en haalde doeltreffend uit: 1-0 na zo’n drie minuten spelen. Sven was twintig minuten later opnieuw de gevierde man. Nu promoveerde hij een vrije trap, vanaf randje zestien tot doelpunt. Met een lage schuiver verraste hij de keeper: 2-0.

Tot dat moment had De Zweef weinig te vrezen voor Mariënberg. Het was de bovenliggende partij en achterin gaf het niets weg. Toch brachten de bezoekers een kwartier voor rust de spanning terug, door via Hendri Hofsink een vrije trap vanaf de rechterflank succesvol te verlengen: 2-1. De Zweef zocht in de resterende tijd van de eerste helft nog naar een derde treffer, om de marge wat comfortabeler te maken. De kans op die derde treffer was er op slag van rust voor Lars, maar hij schoot over. En dus gingen beide ploegen rusten met een 2-1 stand.

Ook na de rust kwam De Zweef sterk uit de kleedkamer. Waar het in de eerste helft drie minuten nodig had voor een treffer, waren dat er in de tweede helft zo’n vijf. Maar toen er gescoord werd, was het ook goed raak. Een keiharde streep in de kruising en een juichend Gagelman: niet alleen voor de marge van twee (3-1), maar ook voor de juweel van Daniël Jannink, die daarmee meteen op de lijst staat voor doelpunt van het jaar. Jacco ten Hove deed daarna een volgende duit in het zakje. Weliswaar met wat geluk, want zijn van richting veranderde schot belandde achter de Mariënberg-goalie: 4-1. Ook voor Jacco een mooi moment, want hij heeft nog maar twee goals nodig voor zijn ‘eerste ster’ (25 competitietreffers).

Na de 4-1 maakte De Zweef het zichzelf nog onnodig lastig en daar maakte Mariënberg dankbaar gebruik van. Een kwartier voor tijd zette Rolf Hofsink met een schot van afstand de 4-2 op het scorebord. Ook in de fase na die treffer was het oppassen voor De Zweef, dat Mariënberg ondanks de marge van twee nog iets het gevoel gaf dat er wat te halen was. Omdat echte kansen van de bezoekers uitbleven, kwam De Zweef nooit echt in gevaar en had het zelfs nog 5-2 kunnen maken via Daniël en Lars.

Volgende competitiewedstrijd: Hardenberg ‘85 - De Zweef, zaterdag 16 oktober, aanvang 15.15 uur.