Koersendijk 25
7443PP
NIJVERDAL
tel. 0548-611821

“Historische derby prooi voor De Zweef”. Voor het eerst in de historie treffen de Nijverdalse verenigingen elkaar in competitieverband. Beide teams hebben de nodige mutaties moeten doorvoeren als gevolg van blessures. In de breedte blijkt De Zweef echter sterker dan de groen-witten en trekt het de wedstrijd vooral door een betere tweede helft verdiend naar zich toe (2-0).

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie spannende derby. Prachtig weer, heel veel publiek en twee tot in de tenen gemotiveerde teams. Na het passeren van de 'coronateststraat' gaat het publiek er eens goed voor zitten (of staan). Vaak voert strijd de boventoon in derby’s. Deze vormt hierop geen uitzondering. Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Beide teams geven elkaar geen millimeter ruimte, waardoor van enige vorm van combinatievoetbal geen sprake is. Komt nog bij de uiterst matige passnauwkeurigheid. Gaande de eerste helft weet De Zweef toch een licht overwicht te creëren, wat uiteindelijk resulteert in twee mogelijkheden voor de sterk spelende Tom Heuver. Goed keeperswerk voorkomt de voorsprong voor de thuisploeg. Vlak voor rust lijkt SVVN ietwat tegen de verhouding in op voorsprong te komen. De treffer wordt, volgens vriend en vijand, terecht geannuleerd wegens buitenspel. Niemand is dan ook verbaasd over de 0-0 ruststand. Beide teams nemen wel een gele kaart mee naar de thee (Joey Knobben van De Zweef).

Na rust verandert het wedstrijdbeeld. Het topfitte De Zweef doet er schijnbaar nog een schepje bovenop en onder aanvoering van de excellerende Lars Spijkerman, die zijn directe tegenstander nu wel regelmatig de baas is, wordt De Zweef steeds dreigender. In de 50e minuut biedt Lars Delano Wippert een opgelegde mogelijkheid. Waar terugleggen ook een prima optie lijkt, schiet hij hoog over het doel. Kort daarop gaat Lars weer soepel langs zijn directe tegenstander. Zijn voorzet komt iets achter Daniël Jannink, die daarop de bal op maat breed legt op Delano, die de bal beheerst langs de uit positie gespeelde doelman kan schuiven: 1-0. De Zweef wil gelijk doorpakken. In de 55e minuut weer een prima voorzet van Lars die door Daniël niet op waarde wordt ingeschat. Kort daarop bereikt Lars Delano, die vrij in kan koppen. Maar hij mist het doel ruimschoots. Ook invaller Sander Kapteijn krijgt nog een grote kans. In plaats van direct schieten, neemt hij de bal aan, waardoor een groen-witte verdediger nog kan ingrijpen.

10 minuten voor tijd laat ook de rechterkant zich aanvallend zien. Een aanval over veel schijven komt uiteindelijk bij Lars, die zijn uitstekende tweede helft bekroont met een strakke schuiver langs de wild uitkomende doelman: 2-0. De buit is binnen, maar de wedstrijd is nog niet gespeeld. De persoonlijke duels blijven fel en de scheidsrechter kan niet anders dan de nodige gele kaarten trekken. Ook Joey krijgt nog zo’n prent, waarop hij vroegtijdig de kleedkamer op mag zoeken. Na ongeveer 10 extra minuten komt er een einde aan deze, qua kijkspel toch wel enigszins teleurstellende derby. Niemand die er in het blauw-witte kamp om maalt. De kop is er af. De eerste punten zijn binnen. Om een echte rol van betekenis te kunnen spelen in de competitie zal het voetballende gedeelte wel veel beter moeten. Conditioneel zit hel wel snor.

Volgende competitiewedstrijd: Wilhelminaschool 1 – De Zweef 1, zaterdag 2 oktober 2021, aanvang 14.30 uur.