Hardenberg '85 1 - De Zweef 1 0-6 (0-2)

Hardenberg '85 1 - De Zweef 1 0-6 (0-2)

Hardenberg '85 1

0 - 6

De Zweef 1

Competitie

3e klasse D

Datum

16 oktober 2021 15:15

Scheidsrechter

J.A.M. Everlo

Accommodatie

Sportpark Baalderveld
Hondsdraf 2 C
7772LZ
HARDENBERG
tel. 0523-260767

“4 keer Sven, De Zweef alleen op kop” In deze sportieve wedstrijd die qua balbezit met name in de eerste helft gelijk op ging, gaf de offensieve kwaliteit van de Nijverdallers de doorslag. De Zweef speelde zich een aantal grote kansen uit, waarvan er slechts twee benut werden. De Zweef is echter voor rust verdedigend heel slordig. Gevolgen had het niet, omdat de Hardenbergers aanvallende stootkracht misten. Na de thee had De Zweef het verdedigend beter op orde en toen Hardenberg meer risico’s nam, liep het in het Nijverdalse mes. Met vier doelpunten van Sven Dikkers liep De Zweef dan ook simpel uit naar 0-6.

Hardenberg ’85 was vandaag de tegenstander. Het is de tweede vereniging van Hardenberg naast het veel grotere HHC, dat uitkomt in de Tweede Divisie. Deze relatief jonge vereniging speelt op sportpark “Baalderveld” in de wijk Baalder. Hardenberg ’85 is, net als De Zweef, een voormalige zondagvereniging. Het maakte vijftien jaar terug al de overstap naar de zaterdag. Het is een echte amateurvereniging met 600 leden en groeit nog steeds. Voetbal en gezelligheid gaan hier perfect samen.

Hardenberg begon furieus aan de wedstrijd en probeerde De Zweef tot fouten te dwingen. De Zweef had daar de nodige moeite mee. Een schitterende lob ging maar net over de deklat achter Mark Klein Boonschate. Op de momenten dat De Zweef zich onder de druk uitspeelde, wist het ook dreigend te worden. Na tien minuten was de eerste mogelijkheid ook direct doeltreffend. Lars Spijkerman werd aan het werk gezet en zijn afgemeten voorzet werd door Marco ten Dam resoluut tot 0-1 gepromoveerd. Even later een prachtige combinatie over diverse schijven die eindigde met een prima voorzet van Daniël Jannink op Sven Dikkers. Sven had op dát moment het vizier nog niet op scherp staan. Direct daarna bracht een lange bal van Roy ten Dam Lars alleen voor de doelman. De laatste kwam als winnaar uit dit duel. Hardenberg liet zich een paar minuten later weer verrassen met een diepe bal van Daniël op Lars. Nu was Lars de winnaar: 0-2. Deden de Hardenbergers dan niets terug? De aanvallende stootkracht bracht de Nijverdallers niet in verlegenheid. Nonchalance bij het uitverdedigen leverde echter wel enkele hachelijke momenten op in het Nijverdalse strafschopgebied. Gevolgen had het niet. Het bleef bij een schot in het zijnet. Met de 0-2 gingen de heren aan de thee. Gezien het slordige verdedigen was niet iedereen er gerust op dat de overwinning al binnen was.

De tweede helft startte gelijk als de eerste. Hardenberg probeerde weer druk te zetten en De Zweef was daar niet scherp genoeg op. Gevolg, een rommelig maar bovenal matig kijkspel in de aanvangsfase. De Zweef had echter veel meer voetballend vermogen, maakte gebruik van de geboden ruimte en nam de wedstrijd toch weer over. Marco werd diep gestuurd en zijn voorzet werd door Sven voor de kansloze en (mis) graaiende handen van de doelman in het netje geknikt 0-3. Nu was het wel beslist. Hardenberg besloot om nog meer risico te nemen in plaats van de schade te beperken. De Blauwwitten moesten zich in een speeltuin gewaand hebben met de geboden ruimte. Een lange voorzet van Delano Wippert werd door Lars ongecontroleerd over geschoten. Na de 0-4 van Sven werd Delano en Sven geen strobreed in de weggelegd en mochten ze gezamenlijk met de bal richting Hardenbergs doel. Delano legde breed en Sven schoof binnen: 0-5. Na de vierde van Sven was het feest voorbij voor de Nijverdalse voorwaartsen 0-6. De vier treffers van Sven brachten zijn doelpuntenproductie over zijn seniorenjaren op 101. Helaas inclusief vijf treffers voor ROHDA Raalte. Die tellen wij dus niet mee. Nog vier te gaan dus voor de 100e “Zweeftreffer”.

Gezien het aantal kansen was de 0-6 een logische uitslag. Het onverwachte gelijkspel van concurrent Hellendoorn (2-2 tegen AJC '96) bracht De Zweef alleen op kop. Wat trainer Niels Kolkman zeker ook deugt zal doen, is de gestage progressie van het veldspel.

Volgende week 23 oktober 2021, aanvang 14.45 uur, De Zweef 1 – Voorwaarts V. 1.

DSC_0592.JPG

DSC_0595.JPG

DSC_0596.JPG

DSC_0598.JPG

DSC_0600.JPG

DSC_0601.JPG

DSC_0603.JPG

DSC_0604.JPG

DSC_0606.JPG

DSC_0608.JPG

DSC_0609.JPG

DSC_0610.JPG

DSC_0613.JPG

DSC_0614.JPG

DSC_0616.JPG

DSC_0617.JPG

DSC_0620.JPG

DSC_0627.JPG

IMG-20211016-WA0001.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!