Vrouwen 1 wint playbackshow

14 januari 2018

VR1WINTHet zit er weer op: twee grandioze playbackshows bij De Zweef met mooie winnaars. Het showweekeinde begon met de playbackshow voor de oudste jeugd en senioren. Na een spannende strijd tussen De Zweef 6 en Vrouwen 1 waren het de dames die aan het langste eind trokken. Zij kregen uit handen van Marcel Eilders de Bennie Oldenhofbokaal. Lydian Stegeman reikte de Leo Geurtsebokaaal voor beste groepsplayback uit aan Vrouwen 2 en Lucien Galgenbeld mocht Marco ten Dam de Charles Rozendalbokaal uitreiken voor beste individuele playback. Het was weer een prachtige avond, die begon met een huldiging van alle medewerkers aan en van de show, die dit keer voor de 25ste keer werd gehouden. Voorzitter Erik Heuver dankte hen namens de club en bood de groep een etentje aan.

 

Lees meer

Mixtoernooi nieuwe stijl

11 juni 2017

M2Voor sommigen misschien een beetje te warm, maar het jaarlijkse Mixtoernooi liep als een zonnetje. Drie wedstrijdjes voetballen en een potje korfballen. Alle verzamelde punten in de hoge hoed en: hup een winnaar getrokken. Dat was Schwarte Assurantien. Voetballend was de beker (de Gerard Hilberink-bokaal) voor IBZ. De seniorencommissie lanceerde dit jaar een nieuwe formule, waarbij een nieuw aanvangstijdstip (12.00 uur) en kofballen de belangrijkste wijzigingen waren. Het schieten op droogtrommels van Freie was bedoeld als het generen van geld voor de kosten. Dat laatste lukte niet helemaal omdat niet iedereen geld in de zak had onder het voetballen. Jammer, maar dat mocht de pret niet drukken. Na afloop had iederen trek en had de keuken veel gasten, maar ook het bier vloeide rijkelijk en zo had iedereen een mooie dag......

Lees meer

Geslaagde reünie van oude kampioenen

11 juni 2017

R1Behalve het ouder-kindtoernooi was er op zaterdag 10 juni ook een reünie voor oud-spelers, trainers en bestuursleden die van 1980 tot en met 1985 met vier kampioenschappen de weg naar de Hoofdklasse vonden. Zoals toen elke week gebruikelijk, waren ook nu de dames aanwezig om hun partners te steunen en aan te moedigen. Want natuurlijk moesten de "oudjes" zich nog laten  gelden op het groene gras, waar het huidige eerste elftal maar al te graag bereid was als sparringpartner op te treden. Hoewel de conditie soms wat minder was en de botten wat strammer, lieten de mannen van toen zien heus nog wel te weten hoe je een balletje trapt. Het was een leuk potje, waarbij zelfs de "eeuwige bankzitter" Gerhard Woertman (Baaltje) nog even het keepersshirt aantrok. De uitslag is niet belangrijk. Hans Galgenbeld maakte de enige goal voor de oude generatie. Daarna was er een gezellige bijeenkomst in de kantine waarbij Gerard van Schooten als een van de organisatoren een mooi gemaakte presentatie showde over deze glansperiode in de Zweef-geschiedenis. Vervolgens was er een optreden van het duo Rene Scholten/hans Galgenbeld, die met gitaar een paar goldies zongen en tot slot een lied over de aanwezige spelers ten gehore brachten. Daarna BBQ en biertjes.....

Lees meer

Zwever kwam bij de dokter

20 mei 2017

Toneel 17Komt een Zwever bij de dokter, deel 2 kreeg net als in de voorgaande editie, de lachers op de hand. Door bekende, onbekende en bedachte doktersgrappen te transformeren tot grappen rond Zwevers, ontstonden na vaardig schrijfwerk door Erik Heuver, tal van komische situaties die door de dames en heren spelers tot het gaatje toe werden uitgemolken. Natuurlijk lag de zaal af en toe plat van het lachen. Het applaus aan het einde van de voorstelling was dan ook welverdiend. Ook voor de mannen Siero voor hun technische hoogstandjes achter de schermen en het barwerk van De Zweef 4.

Lees meer

Twidde overtuigend winnaar playbackshow

14 januari 2017

TweedeHet tweede elftal heeft overtuigend de 24e Playbackshow van de Zweef gewonnen. De mannen brachten een jungle-act die klonk als een klok, waarbij vooral de Haka-mannen grote indruk maakten. Het was niet te vermijden dat de strakke planning iets te strak bleek en uiteindelijk pas ver na middernacht de jury (Brigitte Blikman, Bas Wispels en Niels Hegeman) de uitslag bekend kon maken. Niemand had daar een probleem mee. Het was een gezellige avond in de bomvolle kantine. De prijs voor de beste playback-act was voor dames 1. Ivo Kruiper tenslotte was de winnaar van de individuele playback.

Lees meer