Super Sunday schot in de roos!

ss iconSuper Sunday was wederom een groot succes. Dames 1 won haar wedstrijd, het Vlaggenschip hield Heino van zich af en het Rad van Fortuin kende alleen maar winnaars! Hulde aan alle sponsoren, (bar)vrijwilligers en leden die deze activiteit zo’n groot succes weten te maken!

De aanloop

We zitten rond de jaarwisseling als de handen bij de organisatie van Super Sunday gaan jeuken. Wat kan er beter, moeten we PSV – Ajax uitzenden? Hoe moet de sfeeractie er uit zien? Hoe en wanneer gaan we onze sponsoren benaderen? Is er weer een ludiek stukje merchandise? Met het succes van vorig jaar op zak, is het een stuk eenvoudiger om sponsoren en vrijwilligers te betrekken. Daar moeten we gebruik van maken! Al in een vroeg stadium zijn het Ter Hedde & Siero Schilderwerken, Van Keulen Interieurbouw, Koninklijke Ten Cate, Oogink Trilbeton, WS Coatings, Donec Afbouw, Wigger Montage, Reinders Snackbar Noetsele en Eilders Reclame die hebben bijgedragen aan het spandoek en de fabricage van het Rad van Fortuin.

Terwijl de UItra’s zich beraden op wat er op het spandoek moet komen, werkt de Vriendenkring samen met de Sponsorcommissie aan een informatiebrief voor de sponsoren. In de brief kondigen we aan dat ze in aanloop naar Super Sunday een bezoek kunnen verwachten van de organisatie. Natuurlijk hebben we in de brief ook uitgelegd dat de opbrengsten ten goede komen aan 100-jaar De Zweef en een nog onbekend goed doel.

In maart komt alles in de bekende stroomversnelling. Het spandoek krijgt vorm door de tekenaar André Lammers uit Wierden en de Ultra’s, Joep van Boxtel maakt alle flyers en verschillende personen bezoeken sponsoren. Over de sponsoren kunnen we duidelijk zijn: alle benaderde sponsoren waren welwillend en bereid om in verschillende vormen hun bijdrage te leveren aan Super Sunday. Van prijzen aan het Rad van Fortuin, tot soesjes bij de koffie, kaas en worst (Transmission), nootjes (Zuivelhoeve) en broodjes shoarma (Bakkerij Nollen en Slagerij Pennings) in de kantine.

De tijd vliegt als we in de laatste week zitten. Op woensdag wordt het spandoek opgeleverd en donderdagavond en vrijdagochtend zijn er vrijwilligers die het doek gebruiksklaar ophangen voor zondag. Als op vrijdag het bericht komt dat alle prijzen voor het Rad van Fortuin binnen zijn gehaald, inclusief een Full-HD TV van Expert Doornebal, weten we dat alles goed gaat komen. De prijzen worden verdeeld over 22 rondes op vrijdagavond .Nadat op zaterdagavond ook de kantine is omgebouwd kunnen we voldaan wachten tot Super Sunday aanbreekt.

Super Sunday

De zondag start met een wedstrijd van Dames 1 tegen directe concurrent Rigtersbleek. Na het nodige vuurwerk, aangeboden door Transmission en afgestoken door de Ultra’s, trappen de dames af in een echte topper. Voor de dames van de Zweef werkte Super Sunday als een doping, terwijl Rigtersbleek verdoofd leek door de spanning. Pieken als het moet, zegt men dan. 2-0 voor de dames van de Zweef die zich nu nog nadrukkelijker kandidaat stellen voor het kampioenschap!


Een goed begin is het halve werk, dachten we onder het genot van een kop koffie. Het is dan inmiddels 12.30 als de Vriendenkring en de Ultra’s zich hebben verzameld om de taken voor de rest van de dag te verdelen. Het Vlaggenschip moet winnen van vv Heino, maar zeker niet verliezen, om afstand te nemen van de kelder in de 1e klasse E. Na een periode van weinig punten, moet Super Sunday een boost geven aan de mannen van trainer Anton Wennemers. De opkomst van De Zweef – vv Heino ging gepaard met een hoop muziek, vuurwerk en een groot spandoek. Op het spandoek is te zien hoe het Vlaggenschip van De Zweef afrekent met twee schepen van de bezoekers.

Terwijl de bezoekers uit Heino nog vooral onder de indruk waren van de ambiance op het Gagelman, was De Zweef al enkele malen dichtbij een doelpunt. In het verdere verloop van de wedstrijd wist Heino zich te herstellen en was het zelf ook enkele malen gevaarlijk. In de rust konden ook alle bezoekers genieten van een soesje van Bakkerij Lorkeers bij de koffie/thee en hopen op doelpunten in de 2e helft.

Uiteindelijk zorgen twee gegeven strafschoppen voor een uitslag van 1-1. Een uitslag waar iedereen, gezien het wedstrijdbeeld, vrede mee zal hebben. Smetje op de middag was dat we geen gebruik hebben gemaakt van het springkussen. Vanwege het regenachtige weer, hebben we besloten het springkussen niet te gebruiken.

Rad van Fortuin

Op het moment dat de kantine leeg stroomt voor de 2ehelft, worden alle aangeboden prijzen uitgestald en het Rad klaar gezet op het podium. Alles is in gereedheid gebracht om na afloop van de wedstrijd een groot feest te maken. Direct na de wedstrijd zorgt DJ Bart Broens voor de muziek in de kantine. Presentator/Raddraaier Jeroen Kok maakt zich klaar om alle geweldige prijzen in een mooi tempo weg te geven aan de vele winnaars.

In een bomvolle kantine worden meer dan 80 prijzen verloot, terwijl voor de liefhebber PSV – Ajax op het grote scherm wordt vertoond. De bordjes zijn niet aan te slepen voor iedereen die deel wil nemen. Maar wat wil je ook als je het ruime assortiment aan prijzen ziet: Kratten bier, zakken potgrond, dinerbonnen en een geweldige hoofdprijs. Daarnaast ook nog de introductie van “Het Zwevertje” door de Ultra’s. Een drankje voorzien van een eigen etiket vond gretig aftrek in de kantine!

Tussen de prijzen ook een bijzondere gift. FC Twente-speler Jeroen van der Lely biedt, als oud-Zwever, zijn gesigneerde wedstrijdshirt aan het bestuur om het een mooie plek te geven in het clubgebouw. Geweldig om te zien dat oude liefde zeker niet roest! Als rond de klok van achten gespeeld gaat worden op de hoofdprijs, krijgt iedereen de kans om deel te nemen. Nadat alle loten zijn verkocht draait Jeroen Kok voor de laatste keer aan het Rad van Fortuin. 19! Het is Sven Dikkers die behalve een doelpunt ook een Full-HD TV scoort.

Hiermee komt tevens een eind aan de tweede editie van Super Sunday. Een grote groep leden helpt vervolgens met het opruimen van de kantine, zodat dit de organisatie en de schoonmaakploeg bespaard blijft. Namens de organisatie wil ik iedereen bedanken die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan deze geweldige dag. De opbrengsten komen ten goede aan het 100-jarig bestaan van De Zweef en een goed doel, het goede doel en de hoogte van het te doneren bedrag zullen we in een later stadium bekend maken.Met elkaar hebben we laten zien dat De Zweef mensen verbindt en we zeker de leukste en gezelligste vereniging zijn in de gemeente!

Michel Dikkers
Vriendenkring

Foto's