Finale avond Intersport Ramon Zomer 35+ 2018-2019 in teken van goede doelen

35200Niet het sportieve element maar goede doelen stonden centraal op slotdag Intersport Ramon Zomer 35+competitie 2018-2019. Dat de Zweef 1 de competitie winnend afsloot was leuk, werd ook gevierd maar belangrijker waren de bijdragen aan twee goede doelen. Vrijdag 24 mei werd de laatste ronde van de Intersport Ramon Zomer 35+ competitie afgewerkt. Drie seizoenen geleden opgestart voor 35+ spelers die af en toe een balletje willen trappen in een wél fanatieke maar bovenal sportieve sfeer. Niet onder het “ juk” van de KNVB maar gewoon onderling afstemmen. Programmaatje in elkaar knutselen, zoveel mogelijk o.b.v. sterkte van de teams, twee wedstrijden van 30 min per avond en uiteraard na afloop de wedstrijden even “evalueren”.

Naast het sportieve tonen de teams ook hun maatschappelijke betrokkenheid. Elk seizoen kiezen we een goed doel hetwelk gesteund wordt met een vaste bijdrage per team. Daarnaast organiseert elke gastvereniging op de speelavond een activiteit waarvan de opbrengst ook ten goede van het goede doel komt. Dit seizoen voor de stichting Beat Batten. Een stichting die zich inzet voor onderzoek naar de ernstige stofwisselingsziekte Batten (Batten Disease) om uiteindelijk genezing mogelijk te maken. Deze ziekte komt vrijwel alleen bij kinderen voor. Ongeveer 1 op de 50.000 kinderen wordt door deze ziekte getroffen. Voor alle vormen van deze ziekte geldt dat er op dit moment geen behandeling mogelijk is en dat de ziekte fataal is. De organisatie van 35+ overhandigde een bedrag van € 1750,- aan vertegenwoordigers van deze stichting.

Tijdens het eerste seizoen 35+ was Roy Scholten, speler van De Zweef 35+ betrokken bij een ernstig bedrijfsongeval. Gevolg is dat Roy rolstoel afhankelijk is geworden. Om kans te maken weer te kunnen lopen moet hij een dure operatie ondergaan in Zwitserland. Om de benodigde € 80.000,- bij elkaar te krijgen is een crowdfunding opgestart. Ook 35+ kan in deze uiteraard niet achterblijven. Alle deelnemende verenigingen pakten ook dit goede doel op. Diverse inzamelacties brachten het mooie bedrag van € 1.500,- op.

Daarmee kwam een eind aan het 35+ seizoen 2018-2019. De Zweef 1 werd de sportieve winnaar maar het tonen van de maatschappelijke betrokkenheid met het op de voorgrond plaatsen van, én het bijdragen aan de goede doelen is dé winst van de 35+ competitie 2018-2019.

35

351

352