Koe schijt snel

22 juni 2019

KOE200Het publiek hoefde niet lang te wachten voor de koe een flinke vlaai had geproduceerd. Dat was niet volgens verwachting, want toen het dier arriveerde, lag er een flinke hoop in de trailer. "Het zal wel net zo gaan als de vorige keer, toen we 's avonds laat nog met dat beest liepen". Gelukkig niet, maar bovendien had de organisatie nu maatregelen genomen om te lang wachten te voorkomen. De koe had het naar haar zin op het veld. Liep vrolijk rond, loeide een beetje naar de koeien aan de kant. Na een klein uurtje had ze het gezien. Ze liep richting trailer, liet een flinke vlaai los en ging staan wachten om weer naar huis te mogen. Na enig meetwerk was de uitslag bekend: 1e prijs (Oled TV) gaat naar Harmsen aan het Penningkruid. 2e prijs (soundbar) voor Bastiaan Pronk.  4e prijs (wasautomaat) is voor Nick Zwijnenberg. 5e prijs (laptop) is voor Niels Kolkman. 6e prijs (stofzuiger) gaat naar ene Niels aan de Paulus Potterstraat. 7e prijs (tablet) is voor Ester Blankenvoort. De 8e prijs (bluetooth speaker) gaat naar Ton Bootsveld en de 9e prijs (airfryer) is voor Patrick Lammers uit Almelo.
De 3e prijs (koffieautomaat) met lot 566 bleek niet verkocht en is overgenomen door de Vriendenkring. WINNAARS hoeven even niets te doen. De organisatie neemt binnen een week contact met jullie op. Mede-organisator Emiel Dikkers maakte bekend dat de actie ongeveer 9000 euro heeft opgebracht t.b.v. de vioering van 100 jaar De Zweef in 2020.

Lees meer

Fantastisch paasfeest met de Vriendenkring

22 april 2019

Pasen 2019 met de Vriendenkring op zondag 21 april was weer een geweldige happening! Eieren zoeken en lekker spelen op springkussens voor de kleintjes, het eiergooien daarna voor jong en oud en een gezellig samenzijn met familie en vrienden bij heerlijke temperaturen. Genieten dus.

Lees meer

Zaterdag 13 oktober: Pubquiz Vriendenkring

19 september 2018

Op zaterdag 13 oktober organiseert de Vriendenkring een Pubquiz in onze kantine. Na de succesvolle editie van afgelopen seizoen, zal dit de eerste van twee edities zijn in dit dit seizoen. De teams mogen ook dit jaar bestaan uit maximaal 6 personen. Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig. Tafels worden gereserveerd voor teams die zich vooraf hebben aangemeld.

Lees meer

Vriendenkring stopt met Oktoberfest

08 juni 2018

OktoberHet gaat goed met onze Vriendenkring. Dat bleek tijdens de Algemene Ledenvergadering. Voorzitter Claessen bracht daar het verrassende nieuws dat er vanaf dit seizoen geen Oktoberfset meer is. De belangstelling liep terug, evenals het aantal mensen dat zich verleedde. Ook verplaatsing naar de zondag namiddag bracht niet meer volk op de been. In plaats van het Oktoberfest organiseert de Vriendenkring nu twee Pubquizzen. O ja, en er komt ook nog schieten om de penaltybokaal. Dit onderdeel wordt tezamen met een Summerparty een spetterend begin van het seizoen 2018-2019. Verder blijft het programma qua activiteiten het komende seizoen gelijk, met uitzondering van een extra Bingo aan het begin van het seizoen. Financieel gaat het de Vriendenkring voor de wind, zodat geen contributieverhoging nodig is.

Regen maakt plaats voor paasactiviteiten

01 april 2018

eiMet Pasen was het weer zover: tradities met eieren. En wat zag het er uit 's morgens. Regen, koud, bewolkt en nog meer regen. Dat weerhield mensen ervan naar de Koersendijk te gaan. Wie wel ging (en dat waren er best wat) maakten mee dat het om kwart voor elf droog werd. De tientallen kinderen konden de wei in. Ei zoeken en omruilen voor een mooie bal. Tussendoor een eitje scoren bij de paashaas. Daarna ballonnen oplaten en tijd voor de volgende attractie: eieren gooien. Door een uitgekiende inkoop waren er maar weinig rondes nodig om een schifting te maken tussen gooiers en super-gooiers. Het was weer een gave morgen. Bekijk de foto's! 

Lees meer