Geslaagd uitje F-Jeugd

ImageOp zaterdag 20 juni jl. had de Aktiviteitencommissie het jaarlijkse uitje van de F-jes op het programma staan. Aangezien de eindbestemming angstvallig geheim was gehouden, was het voor de kinderen nog een grote verrassing waar de reis naartoe zou gaan??

Klik HIER voor de foto's.


Op zaterdag 20 juni jl. had de Aktiviteitencommissie het jaarlijkse uitje van de F-jes op het programma staan. Aangezien de eindbestemming angstvallig geheim was gehouden, was het voor de kinderen nog een grote verrassing waar de reis naartoe zou gaan. Om half 10 werden de bus en de auto's met de kinderen en begeleiders enthousiast uitgezwaaid door de ouders en vertrokken de 80 goedgemutste F-jes en zo'n 20 begeleiders richting Attractiepark Drouwenerzand, of.... misschien toch niet. Door een flinke regenbui vlak voor vertrek en een sombere weersvoorspelling voor de middag begon de organisatie zich toch af te vragen of de geplande eindbestemming wel de geschikte locatie voor deze dag zou zijn. Na telefonisch crisisberaad tussen bus en auto's werd onderweg toch maar besloten uit te wijken naar het alternatief bij slecht weer, speelstad Oranje.
Er werd dus koers gezet richting Oranje, een Drents dorpje met ca. 150 inwoners, een buurthuis en......... het grootste overdekte attractiepark van Nederland. Speelstad Oranje, een reusachtig attractiepark dat is gehuisvest in een voormalige aardappelmeelfabriek dat maar liefst zo groot is als 4 voetbalvelden. Dankzij de gele t-shirts met daarop de text "ik ben er een van De Zweef" die zowel kinderen als begeleiders onderweg hadden gekregen waren alle Zwevers goed te herkennen. De kinderen vermaakten zich prima en gunden zich nauwelijks tijd om tussendoor iets te drinken, voor de patat, de frikandel en het ijsje werd natuurlijk wel even tijd vrijgemaakt. Ze vlogen van de ene naar de andere attractie en hadden de grootste lol in het reuzenrad, de achtbaan, het piratenschip, de paardencarrousel, draaimolen, zweefmolen, vliegtuigmolen, spookhuis, reuzenglijbanen, trampolines en zo kunnen we nog even doorgaan, teveel om op te noemen. Helaas kwam ook nu weer aan alle leuke dingen weer veel te snel een einde. Tegen drieën werd nog snel even een leuke groepsfoto genomen, werden de koppen geteld en keerden we weer huiswaarts. Als Aktiviteitencommissie kunnen we terugkijken op een bijzonder geslaagde dag en willen via deze weg graag alle vrijwilligers nogmaals hartelijk bedanken voor hun bijdrage.  

De Aktiviteitencommissie