Tips voor ouders

ImageHet nieuwe voetbalseizoen is weer begonnen en ook de eerste misstanden op de velden en langs de lijn zijn alweer gesignaleerd. Gelukkig valt het bij De Zweef allemaal mee, maar dat wil niet zeggen dat we uitsluitend met lieverds te maken hebben. Daarom willen wij ouders en verzorgers een aantal tips meegegeven om het een beetje leuk te houden.  

 

Hieronder daarom wat tips voor ouders: 

 1. Forceer nooit een kind dat geen interesse toont om deel te nemen aan een sport.
 2. Bedenk dat kinderen sporten voor hùn plezier en niet voor het uwe.
 3. Moedig uw kind altijd aan om volgens de regels te spelen. Waar nodig zijn die aangepast aan de mogelijkheden van de deelnemers.
 4. Leer uw kind dat eerlijke pogingen net zo belangrijk zijn als winnen, zodat het resultaat van elke wedstrijd geaccepteerd wordt zonder onnodige teleurstelling.
 5. Verander een nederlaag in een overwinning door uw kind te helpen te werken aan een grotere vaardigheid en het worden van een goede sportman/vrouw.
 6. Maak uw kind nooit belachelijk en geef het geen uitbrander als het een fout heeft gemaakt of een wedstrijd heeft verloren.
 7. Bedenk dat kinderen het beste leren door na te doen. Applaudisseer voor goed spel van beide teams.
 8. Val een beslissing van een scheidsrechter e.d. niet in het openbaar af en trek nooit de integriteit van dergelijke personen in twijfel.
 9. Hetzelfde geldt voor leiders en begeleiders.
 10. Ondersteun alle pogingen om verbaal en fysiek misbruik tijdens sportactiviteiten door de jeugd en ouders te voorkomen.
 11. Erken de waarde en het belang van vrijwillige trainers en leiders. Zij geven hun tijd en kennis om het sporten/de recreatie van uw kind mogelijk te maken.