F-League heet vanaf nu De Zweef Mini's!

De naam F-League verdwijnt, De Zweef Mini’s komt ervoor in de plaats. Waarom zul je zeggen? Het antwoord is simpel. We willen het minivoetbal beter laten aansluiten op de nieuwe KNVB-benamingen (O.8, O.9, etc.), -wedstrijdvormen en -spelregels. Dat betekent geen uitslagen en standen meer bijhouden, want bij de jongste jeugd telt het competitie-element niet. Voetbal draait bij deze leeftijdsgroep om veel balcontact, acties maken, samen spelen en scoren. Kortom plezier maken en dat willen we uitstralen!

Behalve de naamswijziging blijft het oude vertrouwde recept grotendeels intact. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar spelen nog steeds op zaterdagochtend van 9.30 – 10.30 uur op ons hoofdveld, ze doen wedstrijdjes, oefeningen en dragen de tenues van bekende clubs. Het zijn dus vooral de spelregels die het accent verleggen en waarmee we de mini’s beter en met hopelijk nog meer voetbalplezier willen voorbereiden op het 6-tegen-6-voetbal bij de O8-pupillen! Aanstaande zaterdag 7 oktober start het najaarsseizoen van De Zweef Mini’s met bijna 50 enthousiaste kinderen. Wij kunnen niet wachten!

Wie meer informatie over De Zweef Mini’s wil, kan terecht op onze eigen pagina. Klik daarvoor hier. Daar zijn ook het speelschema en de nieuwe spelregels na te lezen. Wil je niets missen van Zweef Mini’s, volg ons dan ook via het twitteraccount @dezweefminis!

Jeroen Wigger en Stefan Scholten
Coördinatoren De Zweef Mini’s