Fluiten jeugdwedstrijden door seniorenteams

Hieronder staat het schema waarin te zien is door welk seniorenteam de wedstrijden van onze jeugdteams in het seizoen 2017-2018 gefloten worden.

Belangrijk! Seniorenteams zijn alleen verantwoordelijk voor het fluiten van officiële wedstrijden (competitie en beker, ook doordeweeks). Bij vriendschappelijke wedstrijden dient zelf (of in overleg met de jeugdcommissie) voor een scheidsrechter te worden gezorgd.

OOK DIT SEIZOEN GELDT: Jeugdleiders moeten wekelijks bericht krijgen van het seniorenteam dat hen die zaterdag fluit! Is er geen bericht op woensdag (of 2 dagen voorafgaand aan een doordeweekse wedstrijd) dan dient de jeugdleider contact te zoeken met de leider van het seniorenteam. Zo kunnen we met elkaar voorkomen dat scheidsrechters niet komen opdagen en dat jeugdteams op de speeldag voor een verrassing komen te staan!
Is er geen scheidsrechter komen opdagen, meldt dit dan te allen tijde bij de jeugdcommissie (in het secretariaat of bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en/of bij de seniorencommissie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

JO19-1, JO17-1 en JO15-1 krijgen door de regel een scheidsrechter aangesteld door de KNVB. 

Pupillenwedstrijden
Het fluiten, of beter begeleiden, van pupillenwedstrijden (O11, O9 en O8) is in principe een taak van ouders. Wel wordt geprobeerd met regelmaat jonge scheidsrechters deze wedstrijdjes te laten fluiten (bijv. juniorenspelers of jongeren die zich aanmelden in het kader van een maatschappelijke stage in het voortgezet onderwijs). Indien er een scheidsrechter is worden de betreffende leiders op de hoogte gesteld door de jeugdcommissie.

Om het ouders/scheidsrechters een beetje makkelijker te maken is hieronder een overzicht te downloaden met de belangrijkste spelregels van pupillenwedstrijden. Op zich is het allemaal niet zo spannend, als het wellicht lijkt. Je bent als scheidsrechter immers voornamelijk spelleider en daarbij is het enige doel dat de jongens en meiden zoveel mogelijk kunnen voetballen!

  Spelregels pupillenvoetbal O11 - 7 tegen 7
  Spelregels pupillenvoetbal O9 en O8 - 6 tegen 6