Zes D-pupillen ronden kennismakingscursus scheidsrechter af!

Op dinsdag 11 november hebben zes D-pupillen van De Zweef met goed gevolg de kennismakingscursus pupillenscheidsrechter van scheidsrechtersvereniging S.N.O. afgerond. Na 6 avonden spelregelkennis, een conditietraining en het fluiten van een pupillenwedstrijdje wachtte hen het felbegeerde papiertje!
 
In totaal namen 14 jongens en 2 meisjes aan de cursus deel, die in het kader van het welbekende kennismaken met sport-project van de gemeente Hellendoorn plaatsvond. Scheidsrechtersvereniging S.N.O. nam onder leiding van Piet Oldeman de organisatie voor haar rekening. Tussen de cursisten bevonden zich maar liefst zes D-pupillen van De Zweef, te weten Mike Gescher, Jort Preuter, Stef ter Halle en Sander Kapteyn uit D2, Gijs Hommes uit D3 en Damian Meenhuis uit D4.

De cursus bestond uit 4 theorieavonden en een avond conditietraining specifiek voor scheidsrechters met daarna videobeelden van verschillende wedstrijden. Tijdens de slotavond op 11 november mochten alle deelnemers onder toeziend oog van ouders en opa's en oma's 12 minuten fluiten in het door S.N.O. aangeboden t-shirt. Daarna volgde de uitreiking van de S.N.O. en KNVB-certificaten. Als cadeau gaan de deelnemers vrijdag 12 december bovendien met een van hun ouders naar de wedstrijd FC Twente 2 - Sparta 2.

De Zweef feliciteert Damian, Gijs, Jort, Mike, Sander en Stef met het behalen van hun certificaat! We hopen in de toekomst een beroep op jullie te kunnen doen bij het begeleiden van pupillenwedstrijdjes. En wie weet schuilt er wel een 'nieuwe' Bjorn Kuipers in jullie!

 D2-spelers Jort, Sander, Stef en Mike

Gijs Hommes tekent zijn certificaat


Jort Preuter in actie


Sander Kapteyn laat zien hoe het hoort


Een trotse Mike Gescher


De geslaagden Stef, Jort, Sander, Gijs en Damian!