Heino 2 - De Zweef 2 (0-2)

“Met de zegen van Maria”

Vandaag stond de eerste uitwedstrijd op het programma. Op sportpark “de Maten” in Heino werd aangetreden tegen de reserves van Heino. Deze ploeg speelt al enkele jaren in de hoofdklasse en wist zich telkens redelijk eenvoudig te handhaven. Tot vorig seizoen. Toen moest de nacompetitie redding brengen. Waar deze ploeg dit seizoen zal eindigen is moeilijk te zeggen. Een plaats in het “linker rijtje” lijkt er vooralsnog ook dit jaar niet in te zitten.

Om klokslag 10 uur konden we, wederom door Luciën Galgenbeld, de Derbystar in beweging brengen Op een perfect veld (en dat is de laatste jaren in Heino wel anders geweest) gingen we op jacht naar de tweede overwinning in het prille seizoen. Heino liet zich overrompelen door een gretig uit de startblokken geschoten “twidde”.

Binnen een minuut dolde Ruben Kloosterman zijn tegenstander en haalde de achterlijn. Zijn voorzet werd door de keeper onderschept. Nog geen minuut later een zelfde situatie. Ruben ging diep op een perfecte pass van Roy Luttenberg. In het sprintduel werd een verdediger van Heino simpel te kijk gezet en toen volgde een strakke, afgemeten voorzet. Luciën, zaterdagmiddag nog gesignaleerd bij de inzegening van de Mariakapel van de familie Rozendal, kwam voor zijn man en zag binnen 2 minuten zijn bezoek aan deze kapel beloond 0-1.

Heino had (te laat) door dat de wedstrijd begonnen was. De Zweef bleef “heer en meester” maar wist even geen grote kansen af te dwingen. Tot de 18e minuut toen De Zweef een vrije trap kreeg op ca 20 meter van het doel. Gerben Woesthuis dwong de keeper tot een geweldige redding. Drie minuten later wederom een vrije trap van Gerben Woesthuis. De keeper redde weer en in de daaropvolgende scrimage wist Heino de bal ternauwernood weg te roeien. In 34e min. schoot Pascal na een prima actie rakelings voorlangs. In de 35 min. nam Luciën een afgeslagen bal schitterend vol op de pantoffel. De bal werd even schitterend gered door de doelman. In de 41e min. kreeg Heino, naar later bleek, zijn enige kans van de wedstrijd. Heino nam heel snel een vrije trap op eigen helft. Ze wisten heel snel hun spits te bereiken die vrij voor Michel Dikkers kon aanleggen. De uitgekomen Michel voorkwam geroutineerd de gelijkmaker. In de slotminuut van de eerste helft haalde ook Emrah de achterlijn. Zijn voorzet werd met het nodige geluk door Heino ternauwernood tot hoekschop verwerkt.

In de rust moesten we eerst de 10 minuten durende tirade van de trainer van de tegenpartij in de belendende (zeer gehorige) kleedkamer aanhoren. Restte nog 5 minuten om onze eigen strategie vast te stellen. Bij de aftrap verwachtten we (we hadden goed geluisterd) een tegenstander die erin zou vliegen. Heino zette wel druk naar voren maar de Zweef liet de bal rustig rond gaan waarna Heino niets anders restte dan zich tot verdedigen te beperken. Ondanks opzwepingen vanaf de bank oogden de groenhemden steeds moedelozer. Luciën werd licht geblesseerd vervangen door Niels Hoonhorst. Het veldoverwicht leidde tot (te) weing kansen. De beste was voor Pascal die in de 72e min. na een goede actie rakelings voorlangs schoot. In de 80e min. dan toch de beslissing. Minuten lang ging de bal door De Zweef-gelederen zonder dat ook maar één Heino speler de bal wist te beroeren. Uiteindelijk kwam de bal bij Niek Voorhorst die zijn tegenstander uitspeelde en Mark Spaans wist te bereiken. Ook hij zette enkele spelers te kijk en liet de 0-2 in het dak van de goal verdwijnen. Wedstrijd gespeeld en rustig uitspelen was nu het devies. Stefan Harmsen en Robin Souverijn kwamen voor Pascal en Niek en na 93 minuten beëindigde de scheidsrechter deze uiterst sportieve wedstrijd waarin niet één grove overtreding te noteren viel. De kaarten bleven dus op zak van deze voortreffelijk fluitende scheidsrechter.

Aanstaande zondag spelen we thuis tegen de regerend kampioen HSC’21 2 uit Haaksbergen op het biljartlaken van Gagelman. Aanvang 10.00 uur.

Het staat nu al vast dat de familie Rozendal a.s. zaterdag bezoek van Luciën tegemoet kan zien.