De Zweef F4 - v.v. Hellendoorn F3 (3-9)

ImageMet nog twee wedstrijden op het programma zijn de kaarten voor De Zweef F4 wel zo ongeveer geschud. Tot nu toe is er driemaal gewonnen, eenmaal gelijkgespeeld en vijf keer verloren. Een plekje in de middenmoot is daarmee veiliggesteld, maar dat wil niet zeggen dat er nergens meer om gevoetbald wordt. Zo ook 24 november niet, want v.v. Hellendoorn F3 kwam op bezoek, en daar wil je natuurlijk altijd van winnen...!

Hellendoorn F3 doet nog volop mee in de strijd om de bovenste plaatsen en kwam naar Nijverdal om 3 punten op te halen. Aan het begin van de wedstrijd werkte De Zweef hier volop aan mee en incasseerde de 0-1, 0-2 en 0-3 zonder enig verzet van naam.

Image
F4 voor eigen doel: Bo Sanders, Sam Hegeman, Mark Klein Boonschate, Mart Nieland en Tom Siero

De eerste echte kans voor F4 mocht eigenlijk niet eens een kans zijn, maar het verassende afstandsschot van Mark Klein Boonschate, na een uittrap van de Hellendoornse keeper, verdween slechts een meter naast het doel over de achterlijn. Hellendoorn wist meteen dat er toch nog een tegenstander was vandaag en scoorde in de tegenaanval 0-4.

Mark Klein Boonschate

Na vier tegendoelpunten speelde De Zweef de rest van de 1e helft zijn beste spel van deze wedstrijd. Een goed schot van Niels van de Maat ging nog nèt naast, maar de 1-4 was in aantocht. Uit een hoekschop van Sam Hegeman kwam de bal in de kluts voor de voeten van Mark Klein Boonschate die er wel raad mee wist. Sam Hegeman zelf maakte het tweede Zweefdoelpunt door een goed geplaatste bal rechtsonder in het net te laten verdwijnen. Ruststand 2-5.

Niels van de Maat

In de pauze werd er niets veranderd, maar werd F4 wel voorgehouden op dezelfde manier verder te spelen als kort voor rust. Wie weet zat er toch meer in vandaag. En na het eerste fluitsignaal van de tweede helft leek het er ook op of F4 zich zou terugknokken. Er werden een aantal goede kansen gecreëerd, maar helaas geen doelpunten gemaakt.

Image
Tom Siero in gevecht (links Bo Sanders)

Aan de andere kant had Hellendoorn F3 slechts één poging nodig om wel tot scoren te komen, 2-6. Het verzet van F4 was hierna gebroken en de tegenstander liep uit naar 2-8. Ondertussen had Michiel Zuidema geblesseerd het veld verlaten en toonde Hellendoorn zijn sportiviteit door ook met een speler minder te gaan spelen. De Zweef liet zich nog eenmaal gelden toen de keeper van Hellendoorn een schot(je) van Sam Hegeman door zijn handen liet glippen. Eindstand 3-9.

Sam Hegeman

Hellendoorn bleek vandaag een maatje te groot voor F4. Volgende week is er een vrij weekend voor de F-jeugd, waarna op 8 december de laatste officiële competitiewedstrijd van dit najaar gespeeld wordt. De Zweef F4 gaat dan op bezoek bij Hulzense Boys F4.

Tycho Zaal

Image
Niels en Sam trappen af (voor de zoveelste keer)

Image