WVC 2 - De Zweef 2 (1-2)

Tweede herovert koppositie in de Achterhoek.

De TomTom moest er weer aan te pas komen. Het “twidde” moest wederom naar de achterhoek. Na vorige week Varsseveld moesten we nu naar Winterwijk. Na de uitglijder van vorige week was er ons alles aan gelegen de draad weer op te pakken. Van WVC hadden we vorig jaar slechts één puntje weten af te snoepen. Een niet te onderschatten tegenstander dus. Ondanks alle goede bedoelingen was het WVC dat het best uit de startblokken kwam. Van achteruit werden de spitsen gezocht, en vaak ook nog gevonden, middels de lange bal.
De eerste tien minuten kregen we geen vat op de wedstrijd. Nick Huffmeijer redde miraculeus op een kopbal. Hierna liet WVC de opbouw aan ons om dan bij bal overname direct de spitsen te zoeken. Hoewel het vaak kantje boord was klaarden onze verdedigers het karwei nu zonder nog kansen weg te geven. De Zweef kreeg nu ook kansen. Met name Roy Luttenberg en Niek Voorhorst haalden de achterlijn.
De verdedigers van WVC moesten nu ook vol aan de bak en hadden de nodige overtredingen nodig. De voorstopper werd na zijn zoveelste forse ingreep bestraft met geel door de puik leidende scheidsrechter. Hiermee werd een belangrijke angel uit de verdediging van de Winterwijkers gehaald. Deze voorstopper kon zich niets meer permitteren. De Zweef werd gevaarlijker. Niek Voorhorst dolde zijn directe tegenstander en zette scherp voor. Pascal Galgenbeld verlengde koppend de bal en Niels Kamphuis (hij is weer terug) kopte de bal tegendraads in de kruising achter een kansloze doelman. 35e minuut 0-1.
De Zweef had nu door moeten drukken maar een geweldige redding van de keeper en enkele afzwaaiers brachten ons bij de thee. Na de rust gooide WVC alle schroom van zich af en ontspon zich een open wedstrijd. Het spel werd er niet fraaier op. WVC bleef veelvuldig de lange bal gebruiken.
In de 60e minuut begon de rechtsbuiten aan een solo over de volle breedte van onze 16 meter. Hierbij werd hem geen strobreed in de weggelegd. Zo kwam hij in vrije schietpositie. Nick was kansloos op zijn inzet 1-1. Marco Middelkamp maakte plaats voor Marc Ruiter. De Zweef trachtte het tij te doen keren. De Geel-zwarten bleven echter dreigend.
Vanuit de snelle omschakeling wisten ze ons regelmatig te verrassen. Nick Huffmeijer sleepte ons door deze fase met een tweetal prachtige reddingen. Zo bleven we in de wedstrijd. Mark Spaans kwam Marcel Hofstede vervangen en Niels Hoonhorst nam de plaats in van de licht geblesseerde Emrah Kurt.
Met name de goed ingevallen Niels Hoonhorst zorgde voor de nodige dreiging waardoor we toch weer aan een “driepunter” konden gaan denken. In de 35e minuut van de tweede helft werd Niels Hoonhorst onreglementair afgestopt. Ruud ten Dam legde de hieruit volgende vrije trap op maat neer voor Niels Kamphuis. Strak verdween de bal achter de wederom kansloze doelman 1-2. Nog 10 minuten moesten we overleven. Onder aanvoering van Nick Huffmeijer en de sterk ingevallen Marc Ruiter bleef onze defensie fier overeind en konden we weer 3 punten toevoegen aan ons totaal.
Het tweede staat opnieuw aan kop en mag volgende week wederom naar de Achterhoek om deze positie te verdedigen. Het Didamse DVC’26 2 is dan onze tegenstander. Vroeg uit de veren. De wedstrijd begint om 10.00 uur.