De Zweef 1 - Stevo 1 (1-2)

Stevo200Tegen de gasten uit Geesteren waren de jonge jongens van De Zweef niet opgewassen. Vooral in de eerste helft liet de ploeg zich intimideren door meer fysiek, lengte en ervaring. In de derde minuut al kon Stevo de 0-1 aantekenen. Daarna ging het spel over en weer met weinig hoogtepunten en een paar kansjes voor de bezoekers. Na rust een iets ander beeld. De Zweef kroop ene beetje uit de schulp en de inbreng van Dennis van der Lely als tegen-beer was daarbij een belangrijke inspiratiebron. Uiteindelijk konden de blauwwitten ondanks twee prachtige kansen en een goal het net niet redden. Anthony Wennemers en Marc Nieboer liepen tegen geel op.

De blauwwitten hadden zich, zeker weten, een betere start gewenst dan desnelle 0-1 achterstand. Na 3 minuten wist Stevo te scoren vanuit een hoekschop. Doelpuntenmaker Mauro Plegt. De Zweef ging niet bij de pakken neerzitten en zette volop druk, maar dat resulteerde niet in echte kansen.

Het laatste deel van de eerste helft was zeer matig van beide kanten. Tien minuten na rust ging een strakke trap van Stevo aan iedereen voorbij tot aan de 2e paal en werd daar ingegleden door een Hugo Weerink.Aansluitend kreeg Jacco ten Hove een dot van een kans op de 1-2, maar de inzet werd gekeerd door de Stevo keeper.

Een combinatie tussen invaller Dennis van der Lely en Jacco ten Hove belandde op de arm van een Stevo speler. Dat was binnen de 16 meter en daarom een penalty in minuut 67. Onberispelijk ingeschoten door Roy ten Dam. Deze 1-2 was de einduitslag van wat een echte derby had moeten zijn, maar het helaas nooit werd.

myFlickr