De Zweef Za1 - AVC Heracles 1 (4-2)

heracles200Een gelijk opgaande wedstrijd wordt door de Zweef moeizaam maar terecht gewonnen. Als Marco ten Dam en Tom Hegeman één op één situaties met de keeper in de beginfase hadden benut was deze wedstrijd al voor rust beslist geweest. Heracles richt zich op en neemt middels een onnodig weggegeven hoekschop de leiding. Een opgelegde kans op 0-2 wordt door de Heraclieden gemist. Een bij vlagen beter spelend de Zweef dan vorige week tegen MVV’69 herpakt zich en onder aanvoering van Tom Hegeman wordt de wedstrijd alsnog naar zich toegetrokken.

De publieke belangstelling voor Zaterdag 1 is groeiende. Menig Zweef-supporter wisselt zijn/haar wekelijks zaterdagmarkt bezoek in voor ons zaterdag standaard team. Jammer voor Jan van Gerresheim met zijn onovertroffen kaassoorten maar wel prettig voor onze penningmeester.

Onder leiding van scheidsrechter Steven Vos uit Vroomshoop, achteraf kunnen we rustig stellen de beste man van het veld, wordt afgetrapt voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Al in de eerste minuut wordt Marco ten Dam de diepte ingestuurd. Een korte twijfeling en de inzet gaat via de keeper en onderkant lat terug het veld in. De Zweef helpt Heracles in het zadel door én een onnodig weggegeven hoekschop én door deze ongehinderd te laten binnen koppen 0-1. Tom Hegeman had de gelijkmaker op zijn rechterschoen, en dat is niet zijn sterkste, de bal gaat ruim voorlangs. In de 30ste min. leidt balverlies van de Zweef een alleen voor de keeper situatie op. De bal passeert het Zweef doel op een haar. De Zweef pakt de draad weer op. In de 40 min. wordt Ruben Timmermans randje 16 vrijgespeeld en zijn uithaal wordt door de uitstekende doelman van Heracles tot hoekschop verwerkt. Terwijl een ieder met een 0-1 aan de koffie of de Hertog Jan denkt te gaan schiet Tom Hegeman, nu met links, uit een afgeslagen hoekschop via binnenkant paal prachtig de 1-1 binnen. In de stromende regen zoeken de acteurs de kleedkamers op.

De Pickwick thee is Heracles blijkbaar slecht gevallen. In de 1ste min. scoort Robbin van de Lely uit een onoverzichtelijke situatie 2-1. De Zweef kan de wedstrijd echter niet onder controle krijgen. Heracles brengt in de omschakeling de Blauwwitte defensie telkens in de problemen. De gelijkmaker in de 56ste min. komt dan ook niet als een verrassing 2-2. Het is Tom Hegeman die kort daarop de voordelige marge hersteld. Bij een vrije trap is de Heraclesdoelman de muur aan het formeren. Tom wacht hier niet op en legt de bal bekeken in de verre hoek 2-3. Protesterende Heraclieden maar de scheidsrechter heeft het bij het rechte eind en keurt het doelpunt goed. Gevolg is de nodige frustratie bij enkele Zwartwitten.

Een stevige overtreding van de Almelose linkervleugelverdediger wordt met direct rood op waarde ingeschat. De Zweef is nu wel baas op het veld. Heracles geeft meer ruimte weg en daar profiteert Marco ten Dam van door alleen voor de keeper de 4-2 in netje te leggen. Wedstrijd gespeeld. In de laatste minuut wordt Robbin van de Lely ook alleen voor de keeper gezet. De laatste man van Heracles probeert nog te corrigeren maar glijdt door het spekgladde veld Robbin onderuit en kan, volgend de regels terecht, ook vroegtijdig onder onze nieuwe energiezuinige warme douche. Zaterdag 1 heeft hiermee en perfecte start in de competitie. Er kan en moet echter nog veel progressie gemaakt worden om serieus voor de prijzen mee te kunnen strijden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Daarle op het programma aanvang 14.30 uur. De Nijverdalse markt start al om 12 uur. Ruim de tijd dus voor een stukje kaas van Jan van Gerresheim.