BVC'12 - De Zweef (2-0)

Beide ploegen begonnen de competitie met een nederlaag. Om niet meteen achterop te raken was een resultaat welkom. De thuisploeg trok aan het langste eind. Op basis van de tweede helft verdiend. Het spel ging vanaf de eerste minuut op en neer, zonder grote kansen. De 1-0 kwam letterlijk uit de lucht vallen. In de 10e minuut werd een corner van rechts bij de eerste paal ingekopt. Ondanks hevige protesten van Jacco ten Hove die claimde geduwd te zijn in de rug. De trainer van BVC gaf na afloop in de bestuurskamer toe dat een aantal spelers hadden gezegd dat de scheidsrechter hiervoor had kunnen fluiten. Het antwoord van De Zweef kwam twee minuten laten. Na een aanval over rechts kwam de voorzet bij Lars Spijkerman terecht. Zijn schot van een meter of tien werd een prooi voor de keeper. Het spel bleef op en neer gaan zonder echte kansen voor beide ploegen. Het veldspel van de blauwwitten zag er prima verzorgd uit. Er werd lekker gevoetbald.

Na ruim een half uur leek De Zweef op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap van Sharma Ekuchu op ongeveer 25 meter van het doel spatte tegen de lat. Even later kreeg Anthony Wennemers geel na commentaar op de leiding.

Vijf minuten voor rust kreeg De Zweef opnieuw een vrije trap op ongeveer dezelfde afstand. Lars nam de bal deze keer en de keeper redde moeizaam. Even later een voorzet van rechts die door de verdediger van BVC onnodig werd verlengd en bijna zijn doelman met een eigen doelpunt verraste. De corner die volgde werd door Tom Heuver overgekopt. In de 42e minuut kreeg Jacco geel voor commentaar op de leiding. In de laatste minuut werd een inzet van BVC onschadelijk gemaakt door Mark Klein Boonschate. De bal krulde richting kruising maar Mark redde uitstekend.

De Zweef begon de tweede helft met Dennis van der Lely voor Sharma Ekuchu. In de 53e minuut viel de 2-0. Een voorzet vanaf links werd goed gecontroleerd, gekapt en bij de tweede paal binnen geschoten. Vier minuten later kreeg Anton Wennemers geel wegens commentaar op de leiding. In de 64 minuut een mooie aanval van BVC aan de linkerkant van het veld. Het stiftte in de zestien ging net over de lat. Een kwartier voor tijd kwam Stef Wijers in het veld voor Marc Nieboer. Een paar minuten later was er een mooie individuele actie van Dennis over de breedte van het veld. Zijn pass belandde bij Lars. Hij schoot goed in maar de keeper redde ten koste van een corner. Tien minuten voor tijd kwam Mohamed Koroma in het veld voor Anthony. Drie minuten de laatste kans van De Zweef. Dennis schoot goed in, de keeper liet de bal los en in de rebound schoot Stef in. Zijn inzet werd voor de lijn onschadelijk gemaakt.