Daarle 1 - De Zweef Za1 (1-1)

Daarle200Zaterdag 1 doet zichzelf tekort maar moet achteraf blij zijn met puntendeling. De Zweef overrompeld Daarle in de beginfase. Zondermeer de beste fase in deze pas jonge competitie. De openingstreffer lijkt een kwestie van tijd. De blauwwitten zetten Daarle volledig vast op eigen helft. Moet wel gezegd, Daarle lijkt hier, wellicht noodgedwongen, ook voor te kiezen. Hele en halve kansen volgen elkaar in ras tempo op. Een uitstekende doelman en twee keer de lat beletten De Zweef op de meer dan verdiende voorsprong te komen. Maar bovenal is De Zweef niet resoluut en doortastend op beslissende momenten, maakt de verkeerde keuzes (ziet/vindt niet de ruimte waar die is), en niet snel doorvoetballen op momenten die er om vragen staan de, op voorhand ongetwijfeld beslissende voorsprong in de weg. Gezien het enorme overwicht in het eerste half uur is het aantal grote kansen veel te laag. Daarle krijgt de kans zich in de wedstrijd te vechten en gaat ook nog bijna met drie punten aan de haal. Voor De Zweef scoort Melvin van Burik.

De Zweef begint uitstekend. De bal gaat snel rond en kansen kunnen niet uitblijven. Binnen 2 minuten mag de Zweef al 3 corners nemen. De 3e wordt door Melvin van Burik uitstekend ingekopt. De doelman weet met behulp van de lat redding te brengen. De Nijverdalse supporters schare gaat er eens goed voor zitten. Even later een strakke schuiver van Ruben Timmerman wordt door een Daarle verdediger buiten de palen gewerkt. Dan Tom Hegeman die voorlangs schiet en in de 14e minuut kiest Daan Timmer zelf te schieten waar een voorzet welhaast zeker de voorsprong had opgeleverd. De Zweef blijft drukken maar het aantal kansen wordt minder, omdat het spel steeds minder snel wordt verplaatst. Een afstandsschot in de 20e min. van Tom Hegeman wordt door de keeper knap gestopt, de rebound gaat naast. De wedstrijd vervlakt en ook Daarle kruipt zo nu en dan uit zijn schulp en krijgt zowaar het doel van Danny in het vizier. Een paar halve kansen volgen hieruit maar de Doelman wordt nog niet op de proef gesteld. Vlak voor rust haalt Wesley Beumer de achterlijn maar zijn prima voorzet kan door Robbin van de Lely niet tot de openingstreffer gepromoveerd worden.

De rust heeft de Zweef geen goed gedaan. Waar de Zweef niet meer vooruit te branden lijkt doet Daarle er een schepje bovenop. De wedstrijd komt steeds meer in balans. De Zweef probeert het wel, maar in een veel te laag tempo. Daarle alle kansen gevend om in de duels te komen. In de omschakeling komt De Zweef defensie nu ook in de problemen. In de 51 minuut moet Danny al zijn kunnen tonen om een uitbraak van Daarle te neutraliseren. De Zweef zou gewaarschuwd moeten zijn. Niks is minder waar en Daarle profiteert.

Nadat in de 60 min. Ruben alleen voor de keeper het net ook niet weet te vinden gebeurt wat je eigenlijk wel kon verwachten. Mark Spaans dribbelt het middenveld in, kan de bal nergens kwijt en het onvermijdelijke balverlies brengt de Daarle spits vrij voor de Zweef goal 1-0. De Zweef probeert een tandje bij te zetten maar dat doet Daarle ook. Gevolg is een welhaast machteloos aanvallend De Zweef tegen een telkens dreigend counterend Daarle. De Zweef weet enkel nog gevaarlijk te worden door de lange bal achter de Daarle defensie te leggen. De gastheren lijken de wedstrijd over de streep te trekken. Tot in de 85 minuut een lange bal van Tom Hegeman achter de Daarle defensie door Melvin van Burik over de uitkomende doelman in het doel wordt gelegd 1-1. Opluchting bij de Zweef dat in de laatste minuut ook nog met de 3 punter aan de haal had kunnen gaan. Marco ten Dam draait de bal net voorbij de verste paal. Dan volgt het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter dhr. Wildeboer.

De acteurs druipen met gemengde gevoelens af. Daarle omdat het de 3 punter kort voor tijd uit handen gaf en de Zweef omdat het de wedstrijd in de eerste helft vergat in het slot te gooien maar uiteindelijk toch nog een puntje meenam. De vele Zweef supporters keren ook ietwat teleurgesteld terug richting Nijverdal. Gelukkig heeft Jan van Gerresheim op de Nijverdalse markt een uitstekende aanbieding. Boeren Kaas Stolwijk Belegen, ½ kg voor €6.95, heerlijk kaasje voor een prima prijs.
Volgende week speelt Zat. 1 thuis tegen Rijssen SV, de uit RKSV en RV ontstane fusieclub uit Rijssen. Aanvang 14.30 uur én wederom gratis entree.