Tubantia 1 - De Zweef 1 (1-1)

De laatste jaren was het steeds hetzelfde verhaal. Voetballend gelijkwaardig, maar aan het eind van de wedstrijd met lege handen naar huis. Vandaag namen we een punt mee. En dat waren er twee te weinig.

Het eerste wapenfeit was in de vierde minuut. Een aanval over rechts. Via Dennis van der Lely ging de bal naar Marc Nieboer. Zijn schot richting tweede paal werd moeizaam gered door de keeper. Uit de corner die volgde kopte Joey Knobben over. Bij de eerste de beste aanval van de gastheren was het meteen raak. Een vrije trap werd de zestien ingedraaid en netjes ingekopt, 1-0. Tien minuten later was de stand gelijk. Dennis stuurde Marc weg. Die speelde de bal voorlangs tussen keeper en verdediging. Lars Spijkerman schoot in, de keeper redde goed, maar was vervolgens kansloos op de tweede inzet van Lars. Hard en hoog tegen de touwen, 1-1. Drie minuten later kreeg Tom Heuver geel na een overtreding. Tien minuten later leek De Zweef op voorsprong te komen. Een vrije trap aan de zijlijn werd goed voorgegeven door Daniël Jannink. Dennis controleerde goed op een meter of vijf van de doellijn. Zijn inzet was te zacht om de keeper te verschalken. Vijf minuten later eenzelfde situatie. Nu werd de voorzet hard weggewerkt door de verdediger van Tubantia. De bal ging richting kruising, maar gelukkig voor hem net over. Vlak voor rust leek het erop dat De Zweef met een voorsprong ging rusten. Een voorzet van Dennis kwam bij de tweede paal terecht en werd ternauwernood door de keeper gepareerd. Het eerste kwartier na rust was het beste wat we dit seizoen hebben gezien van de blauwwitten. Een ding vergaten ze: zichzelf belonen. In de 50e minuut een goede actie van Dennis vanaf het middenveld tot de zestien. Zijn schot miste kracht.

Een minuut later een goede combinatie tussen Lars, Dennis, Tom en opnieuw Lars. Zijn schot miste richting en ging net naast. Drie minuten later werd een corner verlengd door Tom. Joey leek de bal voor het inschieten te hebben op een meter van de doellijn. In de kluts kon Tubantia de bal toch wegwerken. Drie minuten later leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Na een counter werd de bal goed ingeschoten, maar Mark Klein Boonschate redde uitstekend. Een minuut later kreeg Jacco ten Hove geel voor commentaar op de leiding. Vier minuten later gold hetzelfde voor Anthony Wennemers. Vorige week hetzelfde verhaal. Wanneer worden deze jongens een keer volwassen?

Een minuut later stuurde Dennis Tom weg met een steekbal. Zijn inzet in de zestien miste kracht. Twee minuten later werd Dennis de diepte ingestuurd. Hij trok door tot de achterlijn maar zijn voorzet kwam net achter Jacco terecht.In de 71e minuut kreeg Tubantia een corner. Bij de tweede paal werd de bal teruggelokt en vervolgens net overgekopt. Een minuut later kwam Sharma Ekuchu in het veld voor Dennis. Vijf minuten voor tijd was de laatste kans van de wedstrijd voor Tubantia. Een aanval over rechts eindigde met een vlammend schot tegen de lat. Twee minuten later kreeg Joey nog geel vanwege een overtreding. Niet veel later floot de heer Briekman af. Het eerste punt van deze competitie. Maar het hadden er drie moeten zijn. Jammer.