Zaterdag 1 pakt koppositie

Daarlerveen200In een spannende en qua goals gelijk opgaande wedstrijd heeft De Zweef Za1 de koppositie in de vierde klasse e gepakt. Mede-koploper Daarlerveen werd in eigen huis met 2-3 verslagen. Winnende goal kwam in blessuretijd tot stand door Jorick Kolman. De Zweef gaat nu aan kop met 13 punten uit 5 wedstrijden. Het Blauw Wit van Helwich Machielsen heeft evenveel verliespunten. Zij hebben 10 uit 4. Volgende week speelt De Zweef za1 uit tegen DRC uit Almelo.

De Nijverdallers stonden aan de aftrap met Sten Harmeling en Mark van Schooten. Zij vervingen de afwezige Melvin van Burik en Ruben Timmermans. De Zweef begon goed en had binnen 5 minuten de leiding kunnen nemen. Een goeie voorzet van links kwam bij Daan Timmer die net niet zijn voet tegen de bal kon zetten. Iets later kreeg ook Sten Harmeling een schietkans. Zijn schot ging rakelings voorlangs.

Na de goeie openingsfase verloor De Zweef langzaamaan grip op de wedstrijd en lieten zij hun het van Gerresheim kaas van het brood eten. De behendige middenvelders van Daarlerveen verplaatsten het spel snel van links naar rechts. De Zweef had hier alle moeite mee. Daarlerveen kwam halverwege de eerste helft dan ook terecht op voorsprong. De snelle rechtsbuiten gaf laag voor waarna het voor Daniel Derks een koud kunstje was om de 1-0 op het bord te zetten. De Zweef besloot verder vooruit te gaan spelen en vocht zich langzaamaan terug in de wedstrijd. Verder dan wat kleine kansjes en afstandsschoten kwam De Zweef niet. Met een 1-0 stand werd de verder saaie 1e helft afgesloten. Robin Tibbe gaf aan niet verder te kunnen en werd vervangen voor Marvin van Overbeek.
Na de rust een heel andere wedstrijd. De Zweef tapte nu uit dat welbekende andere vaatje. Binnen 2 minuten resulteerde dat in de 1-1. Robbin van der Lely kon een rebound zelf niet benutten, gaf daarna voor op Sten Harmeling die de stand gelijk trok met een kopbal. In deze fase, net na rust, ging het alle kanten op en was het wachten op meer goals. Helaas voor De Zweef was het weer Daarlerveen wat op voorsprong kwam. Op het middenveld werd er slap ingegrepen waardoor Reekers een mooie steekpass kon geven op de rechtsbuiten. Net als in de eerste helft hoefde hij maar voor te leggen en was het een makkie voor Jeffrey Wesselink om de bal achter Dennie te schieten. De Zweef liet de koppies niet hangen en stond binnen 10 minuten alweer op 2-2. Een vrije trap werd door Tom Hegeman hard voorlangs geschoten. Zo leek het, maar zonder dat iemand de bal raakte verdween deze in de goal. De Zweef voelde dat er meer inzat en kreeg ook meerdere kansen op de overwinning. Marco ten Dam kon alleen op de keeper af, omspeelde de keeper en legde daarna terug op Robbin van der Lely. Zijn inzet werd van de lijn gehaald. Even later wederom een schietkans voor Robbin van der Lely uit een lastige hoek. Met een mooie boogbal raakte hij de paal.
Ook Daarlerveen kreeg wat mogelijkheden. Veelal werd Wesselink gezocht door de lucht om van daaruit verder te spelen. De daaruit resulterende afstandsschoten waren geen probleem voor Dennie. Intussen waren Jorick Kolman en Nick Hilberink in het veld gekomen voor Daan Timmer en Mark van Schooten.
Met het ingaan van de blessuretijd, verzoende iedereen bij De Zweef zich met een gelijkspel. Uit bij titelkandidaat nummer 1 een punt ophalen, is lang niet gek. Toch werden dat er 3! Marco ten Dam en Tom Hegeman gingen een actie aan over de rechterkant en gaven Jorick een niet te missen kans en dat deed hij ook niet.
Het massaal meegekomen publiek uit Nijverdal liet zich horen!
In die 2 minuten die nog volgden, gebeurde er niets waardoor De Zweef een stunt van jewelste heeft neergezet! Op basis van inzet en wilskracht valt er niks op af te dingen.

Door deze overwinning gaat De Zweef aan de leiding in de 4e klasse E. Volgende week wordt er wederom uit gespeeld. Dan gaan de mannen van Rutger Wijkman op bezoek bij DRC in Almelo. Tot dan!