Orion 1 - De Zweef Zo1 (4-0)

voetbalzweef1Orion tegen De Zweef was de gedeelde koploper tegen de gedeelde nummer laatst. En dat was te zien. De Zweef werd aan alle kanten voorbij gelopen en mocht blij zijn dat het 4-0 bleef. Het was een totale of-day. Het was alleen maar aanvallen van de thuisploeg en tegenhouden wat De Zweef betrof. Aanvallend creëerden de blauwwitten niets. Na vijf minuten had Orion de eerste kans. Een voorzet vanaf links werd goed ingekopt maar Mark Klein Boonschate redde prima. Een minuut later was het wel raak. De bal werd niet goed weggewerkt, ingeschoten en gered door Mark, maar die was vervolgens kansloos in de rebound. 1-0. Vijf minuten later opnieuw een aanval van Orion. Een steekbal op de zestien bracht de aanvaller voor Mark, maar hij schoot voorlangs. Tien minuten later kwam de bal bij toeval aan de rechterkant van het veld bij de aanvaller van Orion terecht die de zestien binnen ging en ook voorlangs schoot. In de 35e minuut volgde een ouderwetse scrimmage voor het doel van Mark, maar drie keer over wist de thuisploeg niet te scoren. Uit de volgende corner kwam de bal tegen de arm van Roy ten Dam. De scheidsrechter zag het gelukkig niet.

In de 44e minuut werd een goede aanval van Orion over meerdere schijven teruggelegd op de zestien, maar het schot ging over. In de laatste minuut werd een wippertje over de verdediging ook verkeerd afgerond voor de thuisploeg. Het schot ging over en de ruststand was 1-0. Zo lang een wedstrijd nog maar op die stand blijft is er altijd nog een mogelijkheid op. Maar niet vandaag. Na acht minuten was het 2-0. Een hoge voorzet bij de tweede paal, Joey Knobben verloor het kopduel van zijn tegenstander, die de bal over Mark bij de tweede paal inkopte.

In de 65e minuut kwam Orion op 3-0 na een goede aanval over rechts werd de bal breed gelegd en bij de 2e paal binnen geschoten. In dezelfde minuut werd Tom Heuver gewisseld voor Daniel Tole.

Twee minuten later opnieuw een doelpunt?. Een aanval over rechts werd verplaatst naar de linkerkant van het veld, in een keer doorgespeeld en binnen getikt, 4-0.

Teun Gorter en Evander Wippert kwamen in het veld voor Sharma Ekuchu en Anthony Wennemers. In de 80e minuut was De Zweef in de aanval ware het niet dat Jacco ten Hove het nodig vond om nog wat te zeggen tegen de scheidsrechter. Vrije trap tegen, doorzeuren en zijn derde gele kaart dit seizoen voor praten.

Dat kon er ook nog wel bij in een wedstrijd waar niets lukte. Gauw vergeten.