DRC'12 1 - De Zweef Za1 (0-0)

DRC200Bij een heerlijk temperatuurtje, en een stevige (voor rust tegen) wind dacht De Zweef dit varkentje wel even te wassen. Van alle, ongetwijfeld goede bedoelingen kwam voor rust helemaal niets terecht. Na rust werd het een ietwat andere wedstrijd maar lukte het niet om één van de spaarzame kansen te benutten. DRC met oud Zwevers Michael Postuszny en Hernane Machielsen in de gelederen bleef simpel overeind en ging nog bijna met de driepunter aan de haal.

De Zweef pakte (of kreeg) wel het initiatief, maar door het ontbreken vanwege blessures van Tom en Ruben ontbrak het op het middenveld aan de broodnodige creativiteit om ook maar één kans te creëren. Het is moeilijk voetballen tegen een ploeg die zich gewillig laat inzakken, maar dan is het zaak de bal snel rond te laten gaan en zo te zoeken naar een opening. De Nijverdallers daarentegen kozen ervoor om met elke bal een paar meter te gaan lopen, niet het spel te verplaatsen maar telkens de ruimte te zoeken vanwaar de bal kwam en de passing was daarbij ook nog ver onder de maat. DRC stond erbij en keek ernaar, maakte niet de minste aanstalten om haar eigen helft te verlaten en zodoende kon de schrijver dezes geen enkel hoogtepunt noteren in de eerste helft.

Na rust een iets ander spelbeeld. De Zweef, nu gesteund door de wind, pakt de zaken ietwat energieker aan. Er was meer beweging, de bal werd ook regelmatig “cross” gespeeld en er werd meer ingeschoven van achteruit. Hieruit werd de eerste! grote kans gecreëerd. Marco komt door op links en zijn voorzet op maat wordt door Robin keurig via de grond ingekopt. De kansloze doelman wordt echter gered door de dwarsligger. De Zweef blijft het proberen en neemt daarbij meer risico’s. Hierdoor ruikt ook DRC haar kans en komt af en toe ook in de 16 van De Zweef.

Het spel verplaatst zich daardoor meer naar rond de middenlijn met ruimte aan beide kanten achter de verdediging. Het vele tijdrekken door blessures voor te wenden en treuzelen van de DRC doelman waaraan de scheidrechter voor eerst niets doet is uiterst irritant. Een kwartier voor tijd lijkt zich het doemscenario te voltrekken. Geklungel in de Zweef defensie biedt één der DRC voorwaartsen een vrije schietkans. De bal lijkt de doellijn te zijn gepasseerd maar wordt door een Zweefverdediger voor of achter de lijn weggehaald. De scheidsrechter kan dit onmogelijk zien en laat doorspelen. DRC blijft het proberen, neemt meer risico en in de tegenaanval komt Daan Timmer plotseling één op één voor de keeper. Hij besluit te schieten maar de bal gaat via binnenkant paal voor het doel langs.

Het laatste kwartier kenmerkt zich door een moeizaam aanvallend de Zweef dat toch nog een paar, vooral, kopkansen krijgt. De scheidsrechter compenseert de Zweef zeer correct voor het vele tijdrekken en laat voldoende extra tijd doorspelen. De Zweef is haar koppositie kwijt en heeft dit volledig aan zichzelf te wijten. Volgende week moet uit een ander vaatje getapt worden om SVV’56 uit Sibculo er wel onder te krijgen. Aanvang 14.30 uur.