De Zweef Zat 1 – SVV’56 1 (1-2)

SVV200Wederom wisten vele toeschouwers Gagelman-zuid te vinden. Lekker in het zonnetje ging men er eens goed voor zitten. De blauwwitten begonnen goed maar al heel snel had SVV door hoe de tegenstander te bespelen. De wedstrijd lijkt in evenwicht maar wie goed keek zag een veel makkelijker voetballend SVV dat ook verreweg de meeste kansen kreeg en dik verdient met de driepunter naar Sibculo vertrok.
Vaste volgers van Zaterdag 1 zullen niet verrast zijn door de eerste nederlaag van dit seizoen. Na 6 wedstrijden ongeslagen, zelden echt overtuigend, en als er wel goed gespeeld werd waren dit maar korte periodes in wedstrijden. Vaak werden wedstrijden door een individuele bevlieging naar hun hand gezet. Zet daar het uitstekende keeperswerk (ook vandaag weer) van Danny Hoogenkamp bij en het verhaal van deze competitie tot nu toe is verteld. Op zich is daar niets mis mee, voetballen naar je mogelijkheden en van daaruit resultaat halen.

Na een goed begin van De Zweef zonder kansen melde ook SVV zich in de wedstrijd. De oranje hemden wisten echter wel kansen te creëren. Een afstandsschot in de 10e minuut was de eerste waarschuwing. Gelukkig verdween de bal over de dwarsligger. 4 Minuten later moet Danny al zijn kunnen tonen op een schitterend schot van af de 16. Deed De Zweef dan niets terug? Er is één mogelijkheid voor rust. In de 18e minuut weet Jorick zijn hoofd onvoldoende achter de bal te krijgen na een afgemeten voorzet van Marco. De keeper kan redding brengen. 2 Minuten later wordt De Zweef defensie op snelheid geklopt en krijgt de SVV spits vrije doortocht na een slippertje in de blauwwitte defensie. Wederom houdt Danny de brilstand op het bord. De brilstand bij rust is qua balbezit in orde maar qua kansen deden de Sibculoërs zichzelf te kort.

De 2e helft geeft een ietwat ander beeld. Met invaller Melvin pakt de Zweef het wat energieker aan. Het spel gaat op en neer. Grootste probleem voor de Zweef is de snelheid van de SVV-voorwaartsen. De ruimte achter de Zweef defensie wordt dan ook telkens bespeeld met diepteballen. In de 50e minuut lijkt dit fataal voor de Zweef. Een doorgeschoten bal wordt door de SVV spits fantastisch ingeschoten. De kansloze Danny ziet de bal via binnenkant paal voorlangs gaan. In de 54e minuut doet de Zweef waar ze elke week blijkbaar patent op hebben. Een lange bal brengt Robin van de Lely, al dan niet buitenspel, vrij voor de keeper en koelbloedig maakt hij de 1-0. Sein voor SVV om nog feller op jacht te gaan naar resultaat. In de 63e minuut wordt de Zweef defensie weer op snelheid geklopt en nu maakt de spits het wel af. 1-1

Enkele minuten later zit iedereen bij de blauwwitten te slapen. Een vrije trap wordt door SVV snel genomen. De voorzet lijkt niet te missen. Toch komt de bal via de paal terug het veld in. Weer 3 minuten later houdt Danny De Zweef wederom op de been middels een schitterende redding. In de 80e minuut gebeurt het welhaast onvermijdelijke. Marco neemt een bal verkeerd aan. Een SVV speler gaat met de bal aan de haal maar Mark weet het duel bij de hoekvlag te winnen en wil de bal achter laten lopen. De SVV’r geeft niet op en weet de bal binnen te houden. Mark kan niet ander dan een overtreding maken. De vrije trap wordt door een oranjehemd ongehinderd! binnen geschoten 1-2. Wat volgt is een De Zweef dat het nog probeert maar de overtuiging was er niet en kwam er niet. Vriend en vijand was het er over eens dat SVV’56 verdient gewonnen heeft.