TVC'28 1 - De Zweef Zo1 (4-0)

TVC2001Als makke schapen naar de slachtbank. Dat gevoel overheerste na de wedstrijd in Tubbergen. Kansloos keerden de blauwwitten terug naar Nijverdal.

De Zweef begon met Malke Gecer in de spits. Die kwam terug van Hulzense Boys nadat hij in de jeugd een aantal jaren bij ons heeft gevoetbald. Ook Malke kon geen potten breken. De Zweef kwam wederom vroeg op achterstand. In de 6e minuut redde Mark Klein Boonschate goed op een inzet van vijf meter. Uit de ontstane corner werd de bal in de kruising gekopt. Een kwartier later kon een speler van TVC ongehinderd met de bal richting doel. Er werd geen druk op de bal gezet, hij besloot te schieten en vanaf 25 meter trof hij doel.

2-0. Vier minuten later was het opnieuw raak. Een goede actie in de zestien, bal breed, wegdraaien en een schot in de korte hoek, 3-0. Dat was tevens de ruststand. De tweede helft begon De Zweef met Mohamed Koroma voor Sharma Ekuchu. Desondanks was de eerste kans van de wedstrijd voor TVC. Een voorzet vanaf links werd door alles en iedereen gemist. Ook door de speler van TVC die van vijf meter over schoot.

Een vrije trap voor TVC na een uur werd links van de muur tegen de paal geschoten. Tien minuten later scoorden ze alsnog. Aan de linkerkant van het veld werd de verdediging zoek gespeeld en de 4-0 viel in de korte hoek. Een minuut later kreeg De Zweef een strafschop van de prima leidende scheidsrechter, de heer Beijert. Waar Roy ten Dam vorige week drie penalty’s erin schoot, miste hij nu. Ruim vijf minuten later leek De Zweef de eretreffer te maken. Oog innig met de keeper wist Daniël Jannink niet te scoren. De Zweef bracht veel te weinig strijd om er een wedstrijd van te maken. Veelzeggend: TVC drie gele kaarten en De Zweef nul.