De Zweef Za1 - ATC 1 (4-1)

ATC200ATC kwam de bestuurskamer binnen met de mededeling dat ze vandaag als koploper de eerste periode gingen halen. Jammer dus, want zo'n dik anderhalf uur later keek de ploeg uit Hengelo aan tegen een meer dan terecht 4-1 verlies. Na weken van matig spel werden de toeschouwers op Gagelman-Zuid verrast op een fris en frivool spelend De Zweef. Met Sven Kolman, die 2 jaar terug vanwege een blessure moest stoppen, en de weer herstelde Tom Hegeman in de gelederen wordt meer dan verdiend gewonnen van de koploper. Sven luisterde zijn rentree op met 2 treffers. Doelpunten: 1-0 Robin van der Lely, 2-0 Marco ten Dam, 3-0 Sven Kolman, 4-1 Sven Kolman.Wie vorige week de wedstrijd tegen SVV (verloren) zag moet zich vandaag in een andere wereld gewaand hebben.

Vorige week was niet om aan te gluren, maar vandaag, ongetwijfeld door de vele omzettingen en teruggekeerde spelers werd een uitstekende wedstrijd voorgeschoteld. Met nagenoeg iedereen weer aan boord combineerde de Zweef regelmatig vlot door de ATC linies.

In de 1e minuut al een prachtig schot van Ruben Timmermans dat over gaat. Maar in de 2e minuut is het wel raak. Tom Hegeman stuurt Robin van de Lely diep en een prachtig lobje over de keeper brengt het scorebord op 1-0. Er volgt een periode waarin weinig gebeurt. De Zweef houdt eenvoudig controle en kansen kunnen niet uitblijven. Marco ten Dam en Sven Kolman weten goede kansen niet te verzilveren. In de 37e minuut wordt het krachtsverschil verder in de score uitgedrukt. Marco ten Dam krijgt uit een prima combinatie een goede schietkans. Door treuzelen lijkt de kans voorbij maar hij weet de bal toch nog binnenkant paal tot 2-0 te promoveren. Met deze stand bereiken de acteurs de rust. De uitstekend gezette koffie door Jacco ten Hove e.a. smaakte stukken beter dan vorige week.

De meeste toeschouwers genoten zo intens lang van de koffie dat ze de goal van Sven Kolman misten die een voorzet van Marco ten Dam op waarde inschatte 3-0. Wedstrijd gespeeld. Kwestie van koppie er bij houden. ATC probeert het wel maar de dreiging van 4-0 is veel groter dan 3-1. Toch valt de 3-1. Uit een vrije trap, de enige kans in de hele wedstrijd voor de Hengeloërs. De Blauwwitten pakken het weer op. De 4-1 van Sven Kolman (voorzet Nick Hilberink) wordt vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. De filmbeelden van Helmuth van Rhee bewijzen dat de goed leidende scheidsrechter bij de neus werd genomen door de Hengelose assistent.

De 4-1 komt toch op het bord als Sven Kolman een pass van Sten Harmelink binnen werkt. Zaterdag 1 heeft aan klantenbinding gedaan. Schrijver dezes gaat na een versnapering en na het barpersoneel bedankt te hebben tevreden naar huis. Nog even een stukje jonge kaas halen op de markt bij Jan van Gerresheim. ’n Pond voor €3.45, waar vind je zo’n uitstekend kaasje voor dat geld. Volgende week heeft zaterdag 1 een vrij weekend.