De Zweef Zo 1 - Bemmel 1 (2-2)

voetbalzweef1De Zweef - SC Bemmel was een wedstrijd met twee gezichten. Een vermakelijke eerste helft met kansen over en weer in een hoog tempo. Het had zomaar 3-3 kunnen zijn. Het was 2-1 voor De Zweef met rust. De tweede helft was een stuk minder. Bemmel scoorde nog een keer. Uitslag 2-2 en dat was over 90 minuten verdiend.

De Zweef begon goed aan de wedstrijd. In de zesde minuut was de eerste aanval meteen raak. Lars Spijkerman werd diep gestuurd aan de rechterkant van het veld. Hij won het sprintduel van zijn tegenstander en oog in oog met de doelman schoof hij de bal netjes binnen bij de tweede paal. Een minuut later kwam het antwoord van Bemmel, maar keeper Mark Klein Boonschate redde goed op een schot van 20 meter. Vier minuten later leek Bemmel alsnog de gelijkmaker te maken. Een voorzet van rechts werd uitstekend ingekopt, maar Mark tikte de bal uit de kruising. Twee minuten later scoorde De Zweef opnieuw. De situatie was identiek aan de openingstreffer. Lars werd diep gestuurd aan de rechterkant en scoorde opnieuw oog in oog met de doelman door de bal bij de tweede paal binnen te schuiven. Drie minuten later leek de aansluitingstreffer te komen, maar na een combinatie in de zestien verdween de bal via een verdediger van De Zweef over de achterlijn.

Zeven minuten later kwam de goal van Bemmel alsnog. Na een goede aanval over rechts werd de voorzet netjes binnen gekopt. 2-1. Vijf minuten later kreeg de thuisploeg een vrije trap, iets buiten de zestien. Het schot van Lars werd weg gestompt door de keeper en kwam bij Dennis van der Lely terecht. Zijn kopbal ging net over. Diezelfde Dennis kreeg een minuut later geel wegens het vasthouden van de bal na een gemaakte overtreding.

Hij leek vlak voor rust voor de 3-1 te zorgen. Na een individuele actie aan de linkerkant van het veld stoomde hij op richting de doelman. Hij kwam een meter tekort om zelf af te ronden, waar een tikkie breed op Daniël Jannink misschien een betere oplossing was geweest.

De tweede helft was een stuk minder. Bemmel mocht de bal hebben van De Zweef maar werd niet echt gevaarlijk. De Zweef creëerde zelf helemaal niets meer. De tweede helft was het aanzien niet waard. Na een uur werd Dennis gewisseld voor Evander Wippert. Vier minuten later scoorde Bemmel de 2-2. Zuur was het wel dat het gebeurde uit een corner terwijl een speler van Bemmel in de aanval daarvoor de bal over het doel kopte. Vijf minuten later kreeg Daniël Tole geel voor aanmerking op de leiding. Twee minuten later kwam Stef Weijers in het veld voor de geblesseerde Jacco ten Hove. Zes minuten later kwam Sharma Ekuchu in het veld voor Daniël Jannink. Tien minuten voor tijd kreeg Stef Weijers nog geel vanwege een lichte overtreding.