De Bataven 1 - De Zweef 1 (5-2)

Het is De Zweef Zo1 niet gelukt om een resultaat mee te nemen bij De Bataven uit Gendt. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong en liep in de tweede helft uit naar een hogere score. De twee doelpunten van De Zweef waren voor de statistieken.

De Bataven opende na twaalf minuten al de score. De Zweef wist een voorzet niet goed weg te werken, waarna een speler van De Bataven door kon lopen naar het doel en de 1-0 binnen schoot. Ook De Zweef had mogelijkheden om in die fase een treffer te maken. In de achttiende minuut kwam Dennis van der Lely door. Hij behield het overzicht en legde af op Jacco ten Hove. De aanvoerder kreeg alleen niet genoeg kracht achter de bal.

Het spel golfde in de eerste helft op en neer. Vlak voor rust was er een goede mogelijkheid van De Zweef om alsnog op gelijke hoogte te komen. Anthony had in eerste instantie de kans zelf te schieten, maar besloot af te leggen op Jacco. De verdedigers van De Bataven voorkwamen dat het tot een doelpunt kwam. Een 1-0 ruststand was daardoor het gevolg. Dennis werd gewisseld en Stef Weijers was zijn vervanger.

Al snel in de tweede helft werd de opgave voor De Zweef een stuk moeilijker. Een verlengde corner betekende twee minuten na rust de 2-0. Mohamed Koroma werd vervolgens gewisseld voor Tom Heuver. Met nog een half uur op de klok moest Jacco geblesseerd de strijd staken. Teun Gorter kwam voor hem in de ploeg. Vlak na de wissels kwam De Bataven op 3-0 door een rebound te benutten.

De Zweef wist daarna niet waar het moest zoeken. Vrij snel na de 3-0 staat ook de vierde goal voor de thuisploeg op het scorebord. Een voorzet wordt op de lat gekopt, maar de rebound gaat wel binnen. In de slotfase weet De Zweef de rug nog enigszins te rechten. Lars Spijkerman weet de 4-1 te maken. Desondanks is het De Bataven die daarna op 5-1 komt vanuit een corner. De bal blijft in de zestien hangen en is een prooi voor een aanvaller van de thuisploeg.

Een paar minuten voor tijd wordt de eindstand op 5-2 bepaald. Daniel Tole stuurt Weijers de diepte in, maar die komt niet tot een goed schot. De Bataven proberen uit te verdedigen, maar Tom Heuver verovert de bal en legt af op Lars Spijkerman. Die ziet zijn voorzet via Malke, die daarmee zijn eerste maakt voor De Zweef, in het doel verdwijnen.

Scoreverloop
1-0 (12’) Rob Aarntzen
2-0 (47’) Max de Wijze
3-0 (60’) Ties van Huet
4-0 (65’) Rob Aarntzen
4-1 (78’) Lars Spijkerman
5-1 (81’) Emile Lieuwen
5-2 (88’) Malke

Opstelling De Zweef:
Klein Boonschate, Tole, Vos, Ten Dam, Wennemers, Knobben, Koroma (53’ Heuver), Ten Hove (58’ Gorter), Spijkerman, Weijers en Van der Lely (46’ Weijers).