De Zweef Za1 - GFC 1 (1-0)

GFC200Twee spitsen samen goed voor 31 doelpunten. GFC Goor komt met het veruit trefzekerste spitsenduo uit de regio naar Gagelman-Zuid voor de topper tegen De Zweef. De vraag hoe dit duo in toom te houden zal ongetwijfeld het thema in de wedstrijdbespreking zijn geweest. Voor het wederom talrijke publiek begint De Zweef afwachtend en ziet, verrassend, een dito GFC tegenover zich. Tot de 30e minuut geen enkel opwindend moment voor één beider doelen. In de 31e minuut speelt Tom Hegeman uit een prima actie Marco ten Dam vrij op de rechter flank. Zijn voorzet voorbij de 2e paal wordt door de Robin van de Lely teruggekopt voor het doel. De grabbelende Goorse doelman ziet er niet goed uit en Boy Kolman prikt de bal in het netje. Dat deze treffer, achteraf de beslissende bleek te zijn, leek op dat moment, gezien het wedstrijdbeeld, nog enigszins logisch maar na 90 minuten en vele doelrijpe kansen over en weer mag het gerust als een klein wonder bestempeld worden dat het qua doelpunten hier bij bleef. Én het fameuze spitsenduo? De Goorse “nul” zegt voldoende, al mag de “Onana van Gagelman” in deze, wederom, niet onbenoemd blijven.

Een heerlijk zonnetje, geen wind, dus onder ideale omstandigheden trappen de 2 hoogvliegers in de 4e klasse af voor deze belangrijke wedstrijd. Gezien het spel van vorige week zal menig toeschouwer er weinig vertrouwen in hebben. Vorige week was de Blauwwitte verdediging nog een gatenkaas met gaten die je niet in het topassortiment van Kaasspecialist Jan van Gerresheim zult vinden. De Zweef speelt dan ook vanuit een gedegen organisatie waarin m.n. defensief de nodige aanpassingen zijn gedaan.

Daar tegenover GFC dat ook de “kat uit de boom kijkt”. De defensies aan beide kanten staan als een huis. Na een half uur werd door een toeschouwer dan ook de beroemde uitspraak van Frits van Turenhout geciteerd. Dit wordt “nulllll- nulll”. Hij kreeg bijval van menigeen. Echter in de 31e minuut sloeg De Zweef plotseling toe 1-0 en dit was het moment waarop het wedstrijdbeeld compleet veranderde. De Zweef had uiteraard geen reden het systeem aan te passen maar GFC moest wat bedenken. Voor eerst bedacht men dat het maar iets fysieker moest.

Duels werden spijkerhard aangegaan, de grens werd opgezocht en deze lag toch vrij ruim bij de op zijn “Engels” maar correct fluitende leidsman. In de 35e minuut moet Mark van Schoten geblesseerd het veld verlaten. De niet geheel fitte Sven Kolman neemt zijn plaats in. Op slag van rust krijgt GFC op 20 meter een vrije trap te nemen. De perfect ingeschoten vrije trap wordt door Dennie Hoogenkamp magistraal tot hoekschop verwerkt. De rust bewijst dat Michel en Sven Dikkers en Arjan Krukkert fantastische thee kunnen zetten, ook nog perfect en stijlvol geserveerd. Het recept is bij de heren verkrijgbaar.

Na de Pickwick gaat GFC uiteraard op zoek naar de gelijkmaker. In de 50e minuut valt die ook bijna. Een hoekschop gaat over alles en iedereen en de geheel vrijstaande, doorgaans trefzekere Goorse spits heeft de bal voor het intikken. De paal brengt redding. De rebound voor zijn collega “trefzekere spits” gaat op de lat. De Zweef laat zich ook niet onbetuigd. Een hoekschop van Marco ten Dam wordt door Melvin van Burik perfect ingekopt.

De scheidsrechter laat de doellijntechniek over aan de (Goorse) grensrechter en waarom zou deze vlaggen om te melden dat de bal de doellijn ruim gepasseerd is. Wij zijn Rooms maar ook niet “Roomser dan de Paus”, dat zijn helaas de wetten van het amateurvoetbal. Zo smoren ook diverse goed uitgevoerde counters in het welhaast automatische vlagsignaal van deze Goorse Hennie Heetkamp. De wedstrijd gaat op en neer en het veld wordt steeds groter. Kansen aan beide kanten. Al omschakelend krijgt de Zweef, als de vlaggenist het toelaat, voldoende kansen maar de beslissende pass blijkt steeds niet zuiver genoeg.

Aan de andere kant wordt het billenknijpen. Tot 2 keer toe verschijnt één der spitsen oog in oog met Dennie én U raadt het al, de schier onpasseerbare “Onana van Gagelman” redt de driepunter. Om bij de legendarische uitspraken van Frits van Turenhout te blijven”. Het werd vandaag een één maar het had evengoed in een twee of een drie kunnen eindigen. Om alle eer bij de doelman neer te leggen gaat te ver. Zaterdag 1 bewijst weer eens dat de instelling tegen de sterkere ploegen veel beter is dan tegen de laagvliegers. Daarin schuilt ook een groot gevaar……. Volgende week uit naar BZSV Blauwwitters Borne, vooralsnog een “laagvlieger”! aftrap 14.30 uur.

myFlickr