De Zweef Zo1 - Rigtersbleek1 (1-0)

Bl200Het moest er natuurlijk een keer van komen. En het gebeurde op het juiste moment tegen een concurrent. Daarnaast verloren alle concurrenten in de strijd tegen degradatie. Een mooie zondag voor de blauw witten. Tom Heuver werd matchwinnaar door de enige goal van de wedstrijd te scoren.

In de eerste helft gebeurde er niet veel voor beide doelen. Het spel vond zich voornamelijk af tussen beide doelgebieden zonder kansen voor de teams. De eerste echte kans was meteen raak voor de thuisploeg. Anthony Wennemers stuurde Lars Spijkerman diep. Net voor de achterlijn gaf Lars de bal voor die door Tom bij de tweede paal netjes werd binnen geschoten. 1-0.

Een kleine tien minuten later leek hij voor 2-0 te zorgen maar zijn schot vanaf een meter of twintig werd door de keeper van Rigtersbleek tot corner verwerkt. De corner werd door Joey Knobben net naast gekopt. Veel meer valt er niet te zeggen over de eerste helft. Rigtersbleek mocht de bal hebben op het spekgladde veld zonder gevaarlijk te worden.

Wel ontving de thuisploeg nog twee gele kaarten. In de 32e minuut voor Anthony door het vasthouden van de bal na een overtreding. Vier minuten later voor Joey na een overtreding op het middenveld.

Na tien minuten in de tweede helft kreeg Stef Weijers geel na een domme overtreding op de helft van de tegenstander. Twee minuten later werd Stef gewisseld door Dennis van der Lely. Weer twee minuten later leek Rigtersbleek op gelijke hoogte te komen. Een strakke cornerbal werd hard ingekopt, maar gelukkig voor De Zweef net naast de paal.

Na een half uur leek De Zweef afstand te nemen. Een voorzet van Lars werd ingekopt door Tom. De keeper redde moeizaam en de bal kwam voor de voeten van Malke Gecer. Die legde prima de bal terug op Mohamed Koroma maar die had het vizier niet scherp. Van tien meter afstand schoot hij twintig meter Naast.

Een kleine tien minuten later een aanval aan de rechterkant van het veld. Dennis zette de actie in en via de kluts kwam de bal voor de voeten van Malke. Zijn schot ging net langs de paal. Drie minuten later waten beide hoofdrolspelers van de vorige actie betrokken bij de volgende kans.

Aan de andere kant van het veld ging Dennis door en bij zijn voorzet kwam Malke een teenlengte tekort voor de 2-0. Even later werd Tom vervangen door Sharma Ekuchu. Een kwartier voor tijd kwam Rigtersbleek met tien man te staan na een tweede gele kaart voor commentaar op de leiding.

Vier minuten later gevolgd door rood voor iemand op de bank van Rigtersbleek na commentaar op de leiding. Weer vier minuten later gevolgd door geel voor Mohamed na een overtreding op 25 meter van het doel. De vrije trap werd door Mark Klein Boonschate onschadelijk gemaakt door de bal weg te tikken onder de lat. De slotfase was nerveus.

Vijf minuten voor tijd kreeg Roy ten Dam geel voor treuzelen bij het nemen van een vrije trap. In de laatste minuut van de officiële tijd opnieuw rood voor Rigtersbleek na twee keer geel. Met elf tegen negen moet je het rustig uit kunnen spelen. In de laatste minuut had de beslissing moeten vallen. Dennis speelde zich goed vrij links in de zestien. Zijn voorzet ging langs de keeper en Lars had de bal voor het lege doel voor het inschieten. Hij miste helaas.

Een minuut later ging diezelfde Lars van bijna eigen helft alleen op de keeper af. In plaats van links of rechts van de keeper te schieten, of de keeper te passeren, schoot hij tegen de doelman aan. Een slotoffensief van Rigtersbleek leidde nog tot twee corners, maar Mark hield de nul. Een heel welkome overwinning. De Zweef steeg twee plaatsen op de ranglijst. En dat geeft de burger moed.