Voorwaarts Twello 1 - De Zweef Zo1 (4-0)

Twello200De Zweef kreeg tegen Voorwaarts Twello geen poot aan de trapper. Het was onsamenhangend. Zeker, er werd hard gewerkt, maar waarvoor was onduidelijk. Het eerste kwartier werd door beide teams vooral het middenveld getest. Heel voorzichtig kreeg Twello grip op het spel, maar toen het dat eenmaal had, was het einde oefening voor de blauwwitten. De 4-0 voor de thuisploeg was volkomen verdiend.

Nadat Twello de overhand kreeg, kon een doelpunt niet uitblijven. Na een handvol kansen kwam de 1-0 een minuut of tien voor rust op het scorebord. Daar bleef het bij, waar 2-0 of 3-0 een betere afspiegeling zou zijn van het krachtsverschil. De Zweef kon in de eerste helft niet een echte kans creëren.

Na rust veranderde er niets, behalve dat Twello efficiënter met de kansen om sprong. Vijf minuten na de hervatting stond het al 2-0. Stef Weijers kreeg geel. Een vrije trap van Twello werd in een keer via de binnenkant paal langs Marc Klein Boonschate gewerkt: 3-0.

Voor De Zweef kwamen Dennis van der Lely voor Mo Koroma en Evander Wippert voor Stef Weijers. De komst van Van der Lely leidde tot meer gevaar voorin (Dennis schoot twee keer net voor langs), maar toen was het al te laat. Wel zag je dat het team als geheel door de inbreng van Van der Lely iets meer vertrouwen kreeg.

Uit een corner kreeg De Zweef de bal niet weg en kon door Twello ingetikt worden. Zo was het 4-0 en dat bleef te ook. Tom Heuver maakte nog plaats voor Hidde ter Elst; niet leuk zo'n wedstrijd om te debutere, maar hij deed het prima. Verder was het verschrikkelijk. Voor een blauwwit hart althans.

myFlickr