BZSV Blauwwitters 1 – De Zweef Za1 (0-5)

Blauwwitters200BZSV speelt de hele wedstrijd redelijk mee met De Zweef maar weet tegen de degelijke Nijverdalse defensie geen enkele kans te creëren. Daar tegenover de Zweef dat met de (terug) komst van Sven Kolman aanvallend een geweldige impuls heeft gekregen. Met een super degelijke verdediging en dito middenveld was dit alles bij elkaar veel te veel voor de Bornse tegenstrever. Strandt in de beginfase nog veel in te vaak lopen met de bal, gaandeweg gaan de Nijverdallers steeds vaker sneller doorvoetballen. Hieruit komen ook de kansen die uiteindelijk resulteren in deze ruime overwinning. Alles bij elkaar een uitstekende teamprestatie die vertrouwen geeft naar volgende week als Koploper Blauw Wit ’66 naar Gagelman komt.
Ondanks het gure herfstweer hebben veel Nijverdallers de weg naar Borne gevonden. Na de uitstekende prestatie vorige week in topper tegen GFC is het nu zaak het zelfde te brengen tegen deze tegenstander uit de onderste regionen. De Zweef neemt gelijk het heft in handen. BZSV gaat gewillig terug, probeert het spel te vertragen maar probeert er toch uit komen als de mogelijkheden zich voor doen. De Zweefdefensie onder leiding van Mark Spaans en Melvin van Burik pareert de tegenstoten in een vroeg stadium en in de tegenstoot weten de voorwaartsen regelmatig gevaarlijk voor de Bornse doelmond op te duiken.

De Nijverdallers doen zich zelf in deze beginfase tekort door te veel met de bal te lopen i.p.v. snel de vrije man te zoeken. De eerste echt grote kans is in de 13e minuut als een afgemeten voorzet van Marco ten Dam door Robbin van de Lely wordt ingekopt. Met meer geluk dan wijsheid weet de doelman de bal toch nog tot hoekschop te verwerken. De Zweef gaat echter steeds beter en sneller combineren. In de 25e minuut maakt Robbin van de Lely in één beweging de bal vrij en stuurt Sven Kolman de diepte in. Alleen voor de keeper rondt hij beheerst af 0-1. Kansen volgen elkaar nu in hoog tempo op. 27e Minuut: Lange voorzet wordt door Melvin van Burik in gekopt maar door een verdediger van de lijn gehaald. 5 Minuten later weer een kopbal, nu van Robbin van de Lely die een voorzet van Sven Kolman op de keeper kopt. In de 42e Minuut wordt de 2-0 van Marco ten Dam onbegrijpelijk afgekeurd.

Na rust met Ruben Timmermans voor de geblesseerde Boy Kolman een zelfde spelbeeld. Maar nu beloont De Zweef zich wel door veel doortastender voor de goal te zijn. In de 50e minuut stuurt Robin Tibbe Sven Kolman diep en één op één voor de keeper beslist hij deze wedstrijd 0-2. Want voetballend kunnen de Blauwwitters redelijk mee maar de aanvallend heeft de tegenstrever niets in te brengen. De Zweef gaat vrolijk door met prima aanvallend voetbal. Het balletje gaat in tegenstelling tot de beginfase snel rond en kansen stapelen zich op. In de 55e minuut zet Tom Hegeman met een loepzuivere pass Marco ten Dam aan het werk, deze dolt zijn tegenstrever, i.p.v. zelf af te ronden ziet hij Robbin van de Lely er nog beter voor staan en deze werkt de bal achter de wanhopig uitvallende doelman 0-3.

Wedstrijd is nu definitief gespeeld. In 60e minuut schat Robbin van de Lely een pass van Melvin op waarde in en vrij voor de keeper maakt hij geen fout 0-4. Direct daarna een solo van Sven Kolman die ternauwernood door de doelman wordt geneutraliseerd. De 0-5 komt er toch. Robbin van de Lely zet Sven Kolman voor de keeper en in tweede instantie produceert Sven zijn derde van de middag. Uiteraard volgen er wissels. Nick Hilberink komt Sven Kolman en Weshley Beumer voor Robin Tibbe. Het spelbeeld blijft onveranderd. Gescoord wordt er echter niet meer. Het afstandsschot van Marco ten Dam dat door de doelman tot hoekschop wordt verwerkt is het laatste wapenfeit van deze qua kansen éénzijdige wedstrijd. Het veel bewegen zonder bal en snel door combineren blijkt de basis van deze prima wedstrijd.

Volgende week de topper tegen Blauw Wit ’66 uit Holten. Weet de Zweef het zelfde te brengen als de laatste weken dan is het zeer wel mogelijk dat Zaterdag 1 als koploper de winterstop in gaat. Daar zag het enkele weken terug niet naar uit.