Lemele 1 – De Zweef Za 1 (0-4)

Lemele200Na 28 seconden “over en uit” “Wie heeft hier plezier dan wel baat bij?”
Zaterdag 1 sloot 2019 af met een meer dan uitstekende wedstrijd met winst op koploper Blauw Wit ’66. Resultaten verbloemden vaak het matige spel. De laatste wedstrijden van voor de winterstop werd het spel steeds beter maar vooral degelijker. Dat schept verwachtingen voor 2020.
Vandaag, na 28 seconden werden deze verwachtingen al ingelost tegen Lemele én, hoe raar het ook klinkt, deze wedstrijd was gespeeld. Een als voorzet bedoelde actie van Ruben Timmermans ploft over en achter de overigens uitstekende maar kansloze doelman van Lemele in het netje 0-1. In de aanloop naar deze wedstrijd had Lemele zich ingesteld op de Zweef, inzakken, “nul” houden en dan zien of er wat te halen is. Aan de resterende 89 minuten en 32 seconden was niet te zien dat er ook rekening was gehouden met een achterstand. De KNVB zou er goed aan doen om zondagverenigingen die over willen stappen naar het zaterdagvoetbal “1 op 1 “ naar de zelfde klasse dan wel maximaal 1 klasse lager in te laten stromen.” Wie heeft hier plezier dan wel baat bij?”

De Zweef wil na deze opsteker gelijk doorpakken. Zet Lemele met de rug tegen de muur maar weet zich vooralsnog geen enkele kans uit te spelen. De bal gaat rond op het middenveld en meestal wordt het spel verplaats via de laatste linie. Lemele weet het daardoor steeds dicht te lopen en op de vleugels rugdekking te verzorgen. Doordat Lemele met een extra verdedigende middenvelder speelt is het moeilijk om op “10” positie in balbezit te komen dan wel daar de combinatie te vinden. Dan moet het over de vleugels maar om deze te bereiken wordt steeds vaker de lange bal gehanteerd die veelal door de kopsterkere Lemele verdedigers worden onderschept. Komt de bal wel over dan weet Lemele het meestal te klaren middels de goed verzorgde rugdekking. Tot halverwege de eerste helft gebeurt er niets noemenswaardig en heeft het geconcentreerd spelend de Zweef welhaast 100% balbezit. Paul Damman, vervanger van Dennie Hoogenkamp krijgt in de 22e minuut zijn eerste (terugspeel) balcontact. Een kwartier voor rust maakt de steeds meer zwervende en opzoek naar de bal zijnde Tom Hegeman een uitstekende actie richting 16 meter gebied. Het lukt hem zijn directe tegenstanders uit te spelen en de doelman te testen. Deze kan nog redden maar Robbin van de Lely is er als de kippen bij en prikt de 0-2 binnen. Direct daarna test Melvin van afstand de keeper. Deze verwerkt de inzet tot hoekschop. Met een al dan niet terecht afgekeurd (kop) doelpunt van Robbin van de Lely gaan de heren aan de thee. Na rust een zelfde spelbeeld. Lemele heeft niet het vermogen om serieus mee te doen en de Zweef zoekt naar openingen. Na een kwartier onderschept een Lemele verdediger de bal maar speelt deze bij Sven Kolman in de voeten. Deze haalt verwoestend uit en laat de keeper kansloos 0-3. Als “dank” wordt hij hierop gewisseld voor “skiër” Marco ten Dam. Lemele krijgt tussendoor haar enige kans (Paul noemt het een “mogelijkheid”) van de wedstrijd als een aanvaller uit een moeilijke hoek naast schiet. Lemele begint vermoeit te raken en de vele kantwisselingen leveren nu vaker 1 op 1 situaties op. Ook omdat de vleugelverdedigers nu veel hoger staan. Maar ook nu lukt het De Zweef aanvallers geen enkele keer om zijn directe tegenstander op de vleugel uit te spelen en een beslissende voorzet te geven. Dat de 0-4 uit een lange voorzet komt is dan ook niet verwonderlijk. Melvin kopt de bal terug op Daniël Jannink en die scoort beheerst. Daan Bos en Sten Harmeling worden ingebracht. De wedstrijd kabbelt naar zijn eind. Robbin van de Lely kopt in kansrijke positie nog een keer over na weer een lange voorzet. Een overtreding op Tom Hegeman wordt door deze onnodig beantwoord met een dito overtreding. Waarom de eerste niet en de actie van Tom wel door de overigens uitstekend leidende scheidsrechter bestraft wordt met geel is een ieder een raadsel. De kop is er weer af, De Zweef begint uitstekend aan de 2e seizoenshelft en bevestigd wederom een meer dan serieuze titelkandidaat te zijn. Zou een geweldige start van onze festiviteiten rond het 100 jarig bestaan zijn. Snel richting Nijverdal, de markt sluit om 5 uur, want ook Jan van Gerresheim begint 2020 uitstekend met fantastische aanbiedingen. Het verschil in topkwaliteit van zijn assortiment is heel klein. Het verschil in kwaliteit in de 4e klasse zaterdag is daarentegen gigantisch groot. KNVB, neem je verantwoordelijkheid en doe hier wat aan!!