De Zweef Zo1 - FC Winterswijk 1 (3-1)

wiwijk200De Zweef heeft met een 3-1 overwinning op FC Winterswijk drie hele belangrijke punten binnen geharkt. Dat gebeurde in een wedstrijd, die in de eerste helft slap was, slordig en met niet veel beleving aan beide kanten. De Zweef was ijselijk efficiënt door twee kanten (uit vrije trappen) te benutten. Na rust was er iets meer beleving in het spel, zonder dat er veel gebeurde. De Zweef miste een strafschop, miste een tweede kans op 3-0 en moest aan de bak toen Winterswijk via een strafschop op 2-1 kwam. De 3-1 in blessuretijd bracht de winst.

De wedstrijd tussen De Zweef en Winterswijk stond te boek als een echte degradatiepot. Met slechts een puntje meer dan Winterswijk had de Zweef de ogenschijnlijk zware taak de drie punten in Nijverdal te houden. Onder leiding van scheidsrechter van Schaik werd er in een schraal zonnetje afgetrapt. De eerste 30 minuten golfde het spel op en neer zonder echte kansen voor beide teams. In de 31e minuut kreeg Anthony Wennemars na een scrimmage de bal voor z’n voeten en met een bekeken schuiver schoot hij in de verre hoek.

Tien minuten later kopte Roy ten Dam de bal vanuit een mooie voorzet in het doel en stonden de blauwwitten, door deze scorende verdedigers!, comfortabel voor met 2-0. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft was er vanzelfsprekend wat meer dreiging vanaf Winterswijkse zijde, maar opnieuw weinig kansen. Roy ten Dam kreeg de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar de penalty werd helaas niet door hem benut.

Aan het einde van de wedstrijd kreeg De Zweef enkele kansen. Zo kon Marc Nieboer na een mooie doorbraak goed afleggen op Lars Spijkerman, maar de Winterwijkse goalie wist te redden. Ook Malke Gecer kreeg een dot van een kans. Vlak voor tijd kreeg Winterswijk een penalty na een overtreding door keeper Mark Klein Boonschate. Kabir Sabituc scoorde uit deze strafschop de 1-2, maar in de extra tijd maakte Tom Heuver met een droog schot een einde aan de mogelijke onzekerheid. Met deze 3-1 eindstand kwam De Zweef goed uit de winterstop.