Stevo 1 - De Zweef Zo1 (7-1)

De uitwedstrijd tegen Stevo was de eerste wedstrijd na het besluit om komend seizoen te stoppen met prestatievoetbal op zondag. Iedereen die niet bij de wedstrijd aanwezig was zal denken dat De Zweef het heeft laten lopen. Niets is minder waar. Drie ongelukkige beslissende momenten in de eerste helft werden de blauwwitten fataal.

Bij aankomst op sportpark Peuverweide lag het natuurgrasveld er dramatisch bij. Stevo 2 had al gespeeld tegen Rohda Raalte 2. De scheidsrechter keurde het veld af en de wedstrijd moest op kunstgras worden gevoetbald. Dat scheelde een “houthakkersduel”. Wees niet bang voor opnieuw een krantenartikel. Uitgebreid gesproken met het bestuur hierover en gezien als een gevalletje voetbalhumor. Datzelfde bestuur trakteerde ons op gebak in verband met de laatste competitiewedstrijd op de zondag. Mooi gebaar. Vanaf het begin bepaalde De Zweef de wedstrijd. Stevo zakte in en gokte op de counter.

Dan weet je dat je niet op achterstand moet komen, want dan wordt zoals gezegd, De Zweef had de bal en combineerde goed. De eerste de beste aanval leverde meteen een doelpunt op. Na tien minuten werd Lars Spijkerman de diepte in gestuurd. Hij legde met een breedtepass de bal panklaar voor Marc Nieboer die van een meter of tien de bal tegen het netje schoot, 0-1. De Zweef bleef lekker voetballen en kreeg ook de tweede kans van de wedstrijd. Een cornerbal werd net over gekopt.

Het volgende kwartier gebeurde er niet veel voor beide doelen. Een lange bal van achteruit kwam bij de middellijn terecht. Joey Knobben verloor het kopduel te makkelijk. De afvallende bal kwam bij een speler van Stevo terecht die met een steekbal uit het niets de aanvaller oog in oog bracht met Mark Klein Boonschate, en vervolgens netjes binnen schoot, 1-1. Even daarna kwam Stevo op voorsprong. Opnieuw niet scherp genoeg gevoetbald. Tom Heuver controleerde een bal niet goed op het middenveld. Zijn tegenstander was eerder bij de bal dan hem. Zijn voorzet belandde bij de tweede paal en werd met het hoofd teruggelegd op zijn teamgenoot, die vervolgens met het hoofd afrondde, 2-1. Op zich was er op dat moment, los van de achterstand, niet veel aan de hand.

Dat veranderde even later helemaal. Daniël Tole speelde de bal terug op Mark, die werd opgejaagd en daardoor in de problemen kwam. In een poging de bal weg te werken kwam hij in duel met een tegenstander. De bal ging richting een aanvaller van Stevo. Roy ten Dam probeerde de voorzet weg te werken maar de bal kwam tegen zijn hand. De strafschop was terecht. De rode kaart volgens de regels misschien ook wel, maar iedereen vond dit zeer zwaar bestraft. Stevo was blij met dit buitenkansje. De penalty werd benut, 3-1 voor de thuisploeg en De Zweef met een man minder. De wedstrijd was op dat moment gespeeld. Vlak voor de rust werd Daniël gewisseld voor Evander Wippert. In de laatste minuten was Stevo nog een aantal keren gevaarlijk met schoten uit de tweede lijn, maar Mark stond steeds op de goede plaats.

In de tweede helft gebeurde er in eerste instantie niet zoveel. Jacco ten Hove werd gewisseld voor Mohamed Koroma. De eerste gevaarlijke aanval was na twintig minuten. Een vlot combinerend Stevo sneed door de verdediging van De Zweef. Het schot werd gered door Mark. De hoekschop die volgde werd ingekopt en ten koste van een nieuwe corner gered. Deze corner werd De Zweef wel fataal. De 4-1 werd bij de eerste paal binnen gekopt.

Vanaf de aftrap kreeg De Zweef de kans om een aansluitingstreffer te maken. Een voorzet van Lars leek een prooi te worden voor Malke Gecer. In plaats van de bal over de achterlijn te glijden werd deze gesmoord in de kluts op de doellijn. Uit de tegenaanval kreeg Stevo een nieuwe hoekschop. De bal werd afgelegd en de speler van Stevo kon vanaf de punt van de zestien vrij uithalen. Zijn schot verdween in de kruising, 5-1. Hier ging De Zweef verdedigend niet vrijuit, want er werd geen enkele druk gezet op de schutter. Twintig minuten voor tijd werd Malke gewisseld voor Sharma Ekuchu. En als het dan tegen zit, verandert een bal van richting door een been van de verdediger en valt bij de tweede paal binnen, 6-1. Dat vlak voor tijd de 7-1 valt na een stiftbal, is voor de statistieken. Na afloop rest het afscheid in de bestuurskamer. Jammer dat we overgaan naar de zondag. Het afscheid is gemeend. We wensen Stevo succes in de eerste klasse E. Wat de toekomst brengt gaan we zien.