De Zweef Za1 – SV Daarle 1 (4-1)

Scheids1De eerste verliespunten van dit seizoen werden geïncasseerd in Daarle. Met een 1-1 gelijkspel kwamen de Nijverdallers toen nog goed weg daar de gelijkmaker in de laatste minuut viel. Vandaag werd al snel duidelijk dat De Zweef gegroeid is. Er staat nu een echt team, iedereen weet waarvoor hij staat en als iedereen in elke spelsituatie nog sneller door voetbalt i.p.v. de bal aan de voet te houden zullen dergelijke wedstrijden, met alle respect voor SV Daarle, veel eerder beslist worden. Over 90 minuten had SV Daarle weinig in te brengen. De Zweef startte voor het oog ongeïnspireerd maar dicteerde toch het spel. De Blauwwitten werden echter wakker geschud door een fantastisch afstandsschot van één der Daarle spitsen welke zelfs Paul Damman te machtig bleek 0-1. Binnen een minuut repareert De Zweef de schade 1-1. Daarna loopt De Zweef in een wedstrijd die bij vlagen goed voetbal liet zien ogenschijnlijk simpel naar de 4-1 overwinning.

In de wetenschap dat in de uitwedstrijd in Daarle het eerste volkomen onnodige puntverlies werd geleden zou je verwachten dat De Zweef messcherp aan deze wedstrijd zou beginnen. Niets is minder waar. In een te laag tempo, en ongeconcentreerd werd deze wedstrijd aangevangen. Zelfs een vroege, gemiste, strafschop schudde de heren niet echt wakker. Toen Daarle hiervan profiteerde met een prachtige treffer schrokken de Zwevers wakker en schroefden ze het tempo op. Geholpen door de snelle gelijkmaker, Robbin van de Lely geeft voor, Daniël Jannink kopt perfect terug en Sven Kolman jaagt de bal langs de kansloze doelman 1-1, speelt De Zweef vanaf dat moment bij vlagen uitstekend en aantrekkelijk voetbal. Even later een zelfde opzet, Marco ten Dam zet voor, Daniël Jannink legt weer af maar nu schiet Ruben Timmerman rakelings over. Dan krijgt Marco ten Dam de bal na een misser van een Daarle verdediger plots voor zijn voeten. Waar rustig een hoek uitzoeken de beste optie leek schiet hij huizenhoog over. Direct daarop doet hij het beter. Een uitstekende voorzet vindt het voorhoofd van Daniël Jannink en de keeper is wederom kansloos 2-1. Vanuit een goed georganiseerde verdediging onder leiding van Mark Spaans en het middenveld met aanjager Tom Hegeman wil de Zweef nu direct doordrukken. Kansen stapelen zich op omdat de vleugelaanvallers van de Zweef hun directe opponent regelmatig de baas zijn. Sven Kolman en Daniël Jannink vinden echter de keeper op een weg. Het barpersoneel, Tom Heuver, Joey Knobben onder leiding van Jacco ten Hove verrasten de vele toeschouwers in de rust met hun voortreffelijk geserveerde en onovertroffen koffie.

Na rust veranderd het spelbeeld maar weinig. De Zweef gaat vrolijk door met fris en attractief aanvalsspel. Na enkele minuten valt een hoge bal plots voor de voeten van Daniël Jannink die met een bekeken schuivertje de wedstrijd beslist. Een razend snelle overname van De Zweef brengt de bal uiteindelijk bij Sven Kolman. Helaas weet hij deze perfecte aanval niet passend af te sluiten. Halverwege de 2e helft valt toch de 4-1. Marco ten Dam bereikt Robbin van de Lely en deze zoekt ijzig kalm de verre hoek uit. Daan Timmer komt de licht geblesseerde Sven Kolman aflossen gevolgd door Nick Hilberink voor Robbin van de Lely. De wedstrijd kabbelt naar zijn eind, de Nijverdallers kunnen doen en laten wat ze willen tegen Daarle dat zich bij de nederlaag heeft neergelegd. Paul Damman vindt het zelfs nodig om de rol van laatste man over te nemen van Mark Spaans en speelt vrolijk mee in de laatste lijn. Daan Bos komt nog voor Robin Tibbe en na enkele halve kansen die onbenut blijven fluit de uitstekend leidende scheidsrechter voor het einde van deze sportieve wedstrijd. Het Nijverdalse deel van het publiek gaat uiterst tevreden naar huis dan wel aan de Hertog Jan. Helaas moeten we het even zonder Zaterdag 1 doen. Het competitie schema geeft 2 weekenden vrij vanwege carnaval en nog te spelen inhaalwedstrijden. Wie geen vrij neemt is Kaasspecialist Jan van Gerresheim. Op donderdagen ook in Hellendoorn. Zou voor Gerrie fijn zijn als Johan (Alfrink) nu eens wél met haar favoriete “Jong Belegen Kruidkaas” thuis kwam en niet met “Oud Belegen Edammer” overigens ook niets mis mee.

myFlickr