RKHVV 1 - De Zweef Zo1 (3-0)

voetbalzweef1De wedstrijd tegen RKHVV stond in het teken van het afscheid van Paco Geutjes. Paco was sinds dit seizoen speler van RKHVV. Op maandag 27 januari overleed hij aan de gevolgen van een auto ongeluk. Slechts 21 jaar oud. Vandaag was het de eerste wedstrijd van 2020 voor RKHVV. De spelers waren er uiteraard op gebrand om deze pot voor Paco binnen te halen. En dat lukte. De thuisploeg won verdiend met 3-0.

Uiteraard werd er een minuut stilte gehouden voorafgaand aan de wedstrijd. Na zes minuten werd het spel stilgelegd door de scheidsrechter en volgde er een minuut applaus voor Paco. Hij speelde met rugnummer 6. Ondanks dat de selectie van RKHVV erop gebrand was de wedstrijd te winnen, of misschien wel juist daarom, was de eerste helft heel tam. Na een kleine 20 minuten was het eerste schotje op doel van Mohamed Koroma. RKHVV stelde er niet veel tegenover. Het was voetballend wel beter, maar het had veel weg van een hond die wel blaft maar niet bijt. De beste kans voor de thuisploeg werd veroorzaakt door een verkeerd weggeschoten bal. In plaats van naar voren schoot Jochem Vos de bal richting de keeper. Mark Klein Boonschate redde attent bij de paal. De rust leek op een 0-0 af te stevenen. Uit het niets viel toch de eerste tegentreffer. Een woud van spelers bevond zich aan de linkerzijde van het veld. Althans vanaf de verdediging van De Zweef gezien. De andere kant lag helemaal open. De bal werd in de vrije ruimte gespeeld en de speler van RKHVV kon zo doorlopen in de richting van Mark. En dus ook uithalen en scoren. 1-0.

De tweede helft was koud begonnen of de thuisploeg had de score kunnen verdubbelen. Misschien wel moeten. Een prima voorzet van links ging net over het hoofd van Anthony Wennemers. Een prima aanname op de borst en de bal lag panklaar voor de voeten van de speler van RKHVV. Het enige wat hij hoefde te doen was verzilveren. Maar Mark Klein Boonschate redde geweldig en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Tien minuten later viel die tweede treffer alsnog. Na een goede aanval werd de verdediging uit elkaar gespeeld. Het balletje breed werd goed binnen geschoten. 2-0. Even later kwam Stef Weijers in de ploeg voor Mohamed Koroma.

RKHVV bleef de betere ploeg. De Zweef kon aanvallend geen vuist maken. Twintig minuten voor tijd wederom een katachtige redding van Mark ten kostte van een hoekschop. Tien minuten voor tijd was hij echter kansloos op een afstandsschot van een meter of 20. Deels veroorzaakt doordat er geen druk op de bal gezet werd. Leon List, speler JO19-1, maakte zijn debuut. Hij kwam in het veld voor Sharma Ekuchu. Malke Gecer kreeg nog een gele kaart. Het slotakkoord had voor Anthony Wennemers kunnen zijn. Zijn inzet na een afgeslagen corner was uiteindelijk een makkelijke prooi voor de keeper. Na 90 minuten maakte scheidsrechter Ten Hoorn, die overigens prima floot, een einde aan deze emotionele wedstrijd.